ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στο Διαρκές Συνέδριο η έγκριση υποψηφιοτήτων - Τι αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διαρκές Συνέδριο, υποψηφιοτήτων για την προεδρία, εκλογή Προέδρου, Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος,

Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.) με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο....

Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο, διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.).

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.) με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση

  • Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής. Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

  • Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιους.

  • Η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

  • Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι – ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022.

  • Η πρόταση της ΠΓ ειναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) να εχει Πρόεδρο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο.

  • Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr