Στέφανος Τζουμάκας: «Χρειαζόμαστε επιστροφή στην πολιτική, όχι υποκατάσταση της από άλλα κέντρα»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, επιστροφή στην πολιτική,
 

Ο Στέφανος Τζουμάκας έκανε λόγο για «φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού στο δημόσιο βίο» και υπογράμμισε τα σημεία στα οποία στηρίζεται η υποψηφιότητα του. «Επιστροφή στην πολιτική, συνταγματικά.

«Σε κάθε χώρα πρέπει να κυβερνάει η κυβέρνηση, που απευθύνεται στο κοινοβούλιο. Δεν μπορούν να κυβερνάνε οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές και οι ιδιόκτητες ομάδων»

«Η υποψηφιότητα μου σηματοδοτεί την επιστροφή στην πολιτική, που σημαίνει επιστροφή σε αρχές και αξίες, τις οποίες ασκούμε έμπρακτα», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, απόψε, σε συνάντηση φίλων του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζουμάκας έκανε λόγο για «φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού στο δημόσιο βίο» και υπογράμμισε τα σημεία στα οποία στηρίζεται η υποψηφιότητα του. «Επιστροφή στην πολιτική, συνταγματικά. Σε κάθε χώρα πρέπει να κυβερνάει η κυβέρνηση, που απευθύνεται στο κοινοβούλιο. Δεν μπορούν να κυβερνάνε οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές και οι ιδιόκτητες ομάδων» είπε ο κ. Τζουμακας και πρόσθεσε:

«Διότι, αυτό που τέθηκε προχθές στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η διαπλοκή και ένα μέρος των επιχειρηματιών έχουν εισέλθει και θέλουν να μπουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξουν την εκλογή του προέδρου του κόμματος. Είναι, λοιπόν, σοβαρό θέμα, η υποκατάσταση της πολιτικής από άλλα κέντρα. Άρα, χρειαζόμαστε αυτονομία στην πολιτική , συνταγματικά. Πρώτο, λοιπόν, θέμα η υποψηφιότητα μου έχει αυτό. Μόλις είδα το δίκτυο, λέω, υποψήφιος».

Ο Στέφανος Τζουμάκας υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη «να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα για την οικονομία, για παραγωγικό μοντέλο» ενώ συμπλήρωσε:

«Η οικονομία δεν είναι μόνο το έλλειμμα και το χρέος, έχει τριάντα δείκτες …κάθε χρόνο η χώρα χάνει τριάντα δισ. απο τις εισαγωγές που κάνει» είπε ο κ. Τζουμάκας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας είναι «η τελευταία στην ΕΕ» στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη, ενώ «το ΑΕΠ μας είναι στο ύψος αυτού του είχαμε προ δεκατεσσάρων χρόνων, το 2009».

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου