Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του aristera.eu στη Θεσσαλονίκη

aristera.eu, ΜέΡΑ25, Ηρώ Διώτη, Αλέξανδρος Κιουπκιολής,

Το aristera.eu συνεχίζει αυτόν τον διάλογο και διαδικτυακά, αλλά και με αντίστοιχες εκδηλώσεις-συζητήσεις, με επόμενη στάση την Αθήνα.

Με μαζική συμμετοχή και πλούσια συζήτηση ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ο κύκλος εκδηλώσεων του aristera.eu!

Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών φιλοξένησε την πρώτη εκδήλωση – συζήτηση του aristera.eu, του νέου φόρουμ ανοιχτού διαλόγου για την Αριστερά που φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έκφρασης και συζήτησης πρωτοβουλιών, οργανώσεων, ανένταχτων αγωνιστ(ρι)ών, όλων όσων αντιμάχονται τη διολίσθηση στη βαρβαρότητα. 

Τη συζήτηση άνοιξαν η πρώην βουλεύτρια, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και μέλος της επιτροπής συντονισμού του aristera.eu Ηρώ Διώτη και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Αλέξανδρος Κιουπκιολής.

Χωρίς αποκλεισμούς, με πραγματική ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμό τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι και μέλη οργανώσεων της Αριστεράς και ανένταχτοι αγωνιστές, θίγοντας θέματα όπως τα σημερινά καθήκοντα της Αριστεράς και τα συμπεράσματα από τις μάχες των τελευταίων ετών. Εκφράστηκε η ανάγκη για ενότητα, ενώ έγινε συζήτηση για τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πάρει αυτή και τα βασικά πολιτικά ζητήματα που καλείται να απαντήσει.

Ο διάλογος που γίνεται στα πλαίσια του aristera.eu έχει ως στόχο τη σύνθεση ριζοσπαστικών αναλύσεων και την ανασυγκρότηση της Αριστεράς – μιας αριστεράς που να συνδέεται αμφίδρομα με την κοινωνική κίνηση, τροφοδοτώντας την και τροφοδοτούμενη από αυτήν με όρους πραγματικής αναγέννησης στη βάση των κοινωνικών αναγκών, μιας αριστεράς που με ενωτικά, δημοκρατικά και από τα κάτω χαρακτηριστικά θα συγκροτήσει την εναλλακτική προοπτική στη σημερινή ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς.

Το aristera.eu συνεχίζει αυτόν τον διάλογο και διαδικτυακά, αλλά και με αντίστοιχες εκδηλώσεις-συζητήσεις, με επόμενη στάση την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου