Τουλάχιστον 68 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη "Χριστουγεννιάτικη" επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

Γάζα, Ισραήλ,

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή όταν έπληξε μια κατοικημένη περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα την Κυριακή, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης σε κοντινό νοσοκομείο ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν σκηνές ταλαιπωρημένων Παλαιστινίων να μεταφέρουν τους νεκρούς τους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού, και να φροντίζουν τους τραυματίες μετά την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι που βρίσκεται στα ανατολικά της Ντέιρ αλ-Μπαλάχ.



Ανάμεσα στα αναφερόμενα 68 θύματα είναι τουλάχιστον 12 γυναίκες και επτά παιδιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του νοσοκομείου.

«Ήμασταν όλοι στόχοι», είπε ο Ahmad Turkomani, ο οποίος έχασε πολλά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης και του εγγονού του. «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα ούτως ή άλλως».

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε τον αριθμό των νεκρών σε 70.

Ο ισραηλινός στρατός δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Καθώς έπεφτε η παραμονή των Χριστουγέννων, καπνός υψώθηκε πάνω από την πολιορκημένη περιοχή, ενώ στη Δυτική Όχθη η Βηθλεέμ ήταν σιωπηλή, οι εορτασμοί των εορτών ακυρώθηκαν.

Στη γειτονική Αίγυπτο, συνεχίστηκαν οι δοκιμαστικές προσπάθειες για μια συμφωνία για άλλη μια ανταλλαγή ομήρων για Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου