ΕΕ: Συμφωνία για την «Πράξη Ελευθερίας των ΜΜΕ» - Δηλώσεις Στ. Κούλογλου

Πράξη Ελευθερίας των ΜΜΕ, Στέλιος Κούλογλου, ομάδα της Αριστεράς, LEFT, Ευρωκοινοβούλιο,

Τι προβλέπει το κείμενο που αποτέλεσε αντικείμενο σκληρών πολύμηνων διαπραγαμτευσεων για την παρακολούθηση των δημοσιογράφων και των πηγών τους

Σε συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με το euronews, οι διαπραγματεύσεις για την αποκαλούμενη «Πράξη Για Την Ελευθερία των ΜΜΕ», η οποία βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Το προηγούμενο διάστημα, μεγάλος λόγος είχε γίνει για επιμονή ορισμένων κρατών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, για τη δυνατότητα παρακολούθησης των δημοσιογράφων και των πηγών τους, κάτι που τελικά δεν υιοθετήθηκε.

Η τελευταία μάχη που δόθηκε την Παρασκευή και «εξασφαλίζει την προστασία των δημοσιογραφικών πηγών, παρέχει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις για την αποτροπή χρήσης κατασκοπευτικών λογισμικών σε βάρος δημοσιογράφων», όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο που εκπροσώπησε την πολιτική ομάδα της Αριστεράς (LEFT) στο Ευρωκοινοβούλιο ως σκιώδης εισηγητής.

«Κυβερνήσεις και κακόβουλες εξουσίες δεν μπορούν πλέον να επικαλούνται την «εθνική ασφάλεια» η οποία πλήγωσε τη δημοκρατία και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Παρά τις αντιστάσεις τους, πετύχαμε πάρα πολύ σημαντικές νίκες», τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου