Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» πίσω από τη βόμβα στα ΜΑΤ στο Γουδί

Ελλάδα, «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», βόμβα στα ΜΑΤ,

Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Τι αναφέρεται στην προκήρυξη και πώς αξιολογεί η ελληνική αστυνομία την οργάνωση, που τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στου Ζωγράφου στις 18/12

Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στου Ζωγράφου στις 18/12.

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανήρτησε ανακοίνωση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Στην προκήρυξη της η οργάνωση αναφέρει τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια, ενώ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και σε νέα «χτυπήματα» στο μέλλον.

 

«Αυτή τη φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επομένη» γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης αναφερόμενος στους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Επίσης, στο κείμενο λένε ότι η τρομοκρατία επέστρεψε, δίνοντας μάλιστα το στίγμα τους, ότι η δράση τους θα είναι ένοπλη με κύριο στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο συντάκτης, που σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι νεαρός σε ηλικία, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δυστύχημα με τους μετανάστες στην Πύλο, το δυστύχημα στα Τέμπη και έχει πολλές αναφορές στην αστυνομική βία.

Επίσης, αναφέρεται στις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, υγεία, πανεπιστήμια και φυσικό περιβάλλον.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν πως τα επιχειρησιακά μέλη της οργάνωσης είναι νεαρής ηλικίας που αντλούν στοιχεία από παλαιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις ως προς τον τρόπο δράσης τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως έμβλημα της οργάνωσης επιλέγουν ένα αστέρι που στη βάση του έχει ένα καλάσνικοφ.

Η βόμβα είχε εξουδετερωθεί από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση της είχε επισημάνει ότι σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

 Η ανακοίνωση της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης»

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. 

Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. 

Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. 

Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου