ΗΠΑ: Άνοδο στα ποσοστά του Ντόναλντ Τραμπ έδειξε δημοσκόπηση της WSJ

Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, WSJ, προεδρικές εκλογές ΗΠΑ.

Άνοδο των ποσοστών του βλέπει ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακριβώς ένα χρόνο πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στις 5/11/2024...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της The Wall Street Journal,-(WSJ) - ο πρώην ένοικος τους Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται πρώτος στην προτίμηση του κοινού με ποσοστό 47% έναντι 43% που φαίνεται να λαμβάνει ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι και εντός των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει το μεγάλο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα ενώ δεν είναι άγνωστο ότι εξακολουθεί να ασκεί ισχυρή επιρροή εντός του κόμματος, βγάζοντας νοκ άουτ όσους τάχθηκαν εναντίον του στα τέλη της επεισοδιακής του θητείας. Η WSJ αναφέρει επίσης ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επεκτείνει την διαφορά του στις έξι μονάδες από τον μεγάλο του αντίπαλο αν υπολογιστούν και οι ψήφοι των «ανεξάρτητων» ψηφοφόρων.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο, παρά τις αντιδράσεις για την ηλικία του και τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

Την περασμένη εβδομάδα είχε αποκαλύψει ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, τότε ίσως να μη κατέβαινε ούτε εκείνος στις εκλογές. Ωστόσο, όπως λέει «πρέπει να σταματήσουν τον Τραμπ» καθώς οι Δημοκρατικοί τον θεωρούν επικίνδυνο.

Η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Αντιδράσεις ωστόσο προκάλεσε και η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ στο FOX News ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει δικτάτορας «μόνο για ημέρα». 

Υπόθεση Χάντερ Μπάιντεν

Ένας από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» του προέδρου Μπάιντεν είναι τα νομικά προβλήματα του υιού του, Χάντερ Μπάιντεν. Την περασμένη εβδομάδα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διαφθορά. 

Ο 53χρονος πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας σπαταλούσε χρήματα για να ικανοποιεί την τοξικομανία του, να αγοράζει τις υπηρεσίες «συνοδών», πολυτελή αυτοκίνητα και ενδύματα, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να περάσουν στην «αντεπίθεση» αφού τους τελευταίους μήνες βλέπουν συνεχώς τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται συνεχώς στις δικαστικές αίθουσες.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος του Χάντερ Μπάιντεν. Η πρώτη του ασκήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορά υπόθεση παράνομης οπλοκατοχής.

Εντός του 2024 δεν αποκλείεται λοιπόν ο υιός του προέδρου των ΗΠΑ να δικαστεί δύο φορές.

Euronews / WSJ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου