Σι Τζινπίνγκ και Τζο Μπάιντεν αντάλλασσουν συγχαρητήρια για την 45η επέτειο των διπλωματικών δεσμών

Σι Τζινπίνγκ, Τζο Μπάιντεν, 45η επέτειος διπλωματικών σχέσεων ΚΙΝΑΣ-ΗΠΑ, People's Daily,

     Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Τζο Μπάιντεν για να συνεχίσει να κατευθύνει την πορεία των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ, ώστε να ωφεληθούν οι δύο χώρες και οι λαοί τους και να προωθηθεί η υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης.


Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν συγχαρητήρια μηνύματα τη Δευτέρα για τον εορτασμό της 45ης επετείου της σύναψης διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στο μήνυμά του, ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι η εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών από το 1979 είναι ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία των διμερών και διεθνών σχέσεων.

Τα τελευταία 45 χρόνια, η σχέση Κίνας-ΗΠΑ πέρασε από σκαμπανεβάσματα και προχώρησε συνολικά, γεγονός που όχι μόνο ενίσχυσε την ευημερία των δύο λαών, αλλά προώθησε επίσης την παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, είπε ο Σι. .
   
Η ιστορία έχει ήδη αποδείξει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει πλήρως ότι ο αμοιβαίος σεβασμός, η ειρηνική συνύπαρξη και η win-win συνεργασία είναι ο σωστός τρόπος για την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεννοηθούν μεταξύ τους ως δύο μεγάλες χώρες, είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση των κοινών προσπαθειών της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη νέα εποχή, είπε.

Ο Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε ότι ο ίδιος και ο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στο Σαν Φρανσίσκο, έθεσαν ένα προσανατολισμένο στο μέλλον «όραμα του Σαν Φρανσίσκο», χαράσσοντας την πορεία για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ.

Κάλεσε την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να εφαρμόσουν με ειλικρίνεια τις σημαντικές κοινές κατανοήσεις και αποτελέσματα που κατέληξαν οι δύο αρχηγοί κρατών και να λάβουν συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση της σταθερής, υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ.

Ο Σι τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Μπάιντεν για να συνεχίσει να κατευθύνει την πορεία των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ, ώστε να ωφεληθούν οι δύο χώρες και οι λαοί τους και να προωθηθεί η υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης.

Στο μήνυμά του, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων το 1979, οι δεσμοί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχουν διευκολύνει την ευημερία και τις ευκαιρίες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και του κόσμου.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ακόμα ότι είναι αφοσιωμένος στη διαχείριση αυτής της σημαντικής σχέσης με υπευθυνότητα, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της προαγωγής της σχέσης ΗΠΑ-Κίνας με βάση την πρόοδο που σημείωσαν οι προκάτοχοι των δύο ηγετών και μέσω πολλαπλών συναντήσεων και συζητήσεων μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.
πηγή: People's Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου