BDS: «Η απόφαση του ICJ για τη γενοκτονία στη Γάζας αποτελεί «μεγάλη ήττα» για το Ισραήλ»

Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, Ισραήλ, γενοκτονικές πράξεις, Γάζα, κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, BDS,

     Το κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ - BDS, επικροτεί την «ιστορική» προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης - ICJ, επιβεβαιώνοντας την αληθοφάνεια της κατηγορίας της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία κατά του Ισραήλ στη Γάζα.


Το κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ BDS χαιρέτισε την «ιστορική» ενδιάμεση απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης, ICJ την Παρασκευή στην υπόθεση που άσκησε η Νότια Αφρική που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.

Το δικαστήριο επέβαλε μια σειρά μέτρων προτρέποντας το Ισραήλ να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει να διαπράττει γενοκτονικές πράξεις στη στον πόλεμο στη Γάζα, όπου η στρατιωτική επίθεση του Τελ Αβίβ συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες.

Το BDS, ένα μη βίαιο κίνημα υπό την ηγεσία των Παλαιστινίων που προωθεί μποϊκοτάζ, εκποιήσεις και οικονομικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ, είπε ότι το ICJ "έγραψε ιστορία" στην απόφασή του επιβεβαιώνοντας την αληθοφάνεια της κατηγορίας της Νότιας Αφρικής βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.

Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC) σε ανακοίνωσή της προέτρεψε όλα τα κράτη να συμμορφωθούν με τις νομικές τους υποχρεώσεις «λαμβάνοντας μονομερώς και συλλογικά όλα τα εφικτά μέτρα για να διασφαλιστεί επειγόντως και οριστικά ότι το Ισραήλ σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου και εφαρμόζει πλήρως και χωρίς καθυστέρηση τη διαταγή της. προσωρινά μέτρα».

Σημείωσε ότι ενώ το δικαστήριο απέτυχε να διατάξει ρητά μια άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός για να σταματήσει η γενοκτονία, τα κράτη πρέπει τώρα να πιεστούν να εκπληρώσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις και να επιβάλουν στο Ισραήλ κατάπαυση του πυρός.

«Η απόφαση του ICJ θέτει τώρα αυξημένη νομική –για να μην αναφέρουμε την ηθική– ευθύνη στους ώμους των κρατών που σέβονται το διεθνές δίκαιο, την κοινωνία των πολιτών και τους ανθρώπους της συνείδησης σε όλο τον κόσμο να τερματίσουν τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Ισραήλ και να βοηθήσουν στην εξάρθρωση του υποκείμενου συστήματος καταπίεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου