Σε συριακό έδαφος η επίθεση εναντίον Αμερικανών στρατιωτών, με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Τζο Μπάιντεν, ΗΠΑ, Συρία,

     Τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον αμερικανική βάσης στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση.


Ο Αμερικανός πρόεδρος,Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «θα θέσουν όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε».

Η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

Ο Mουχάμαντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση είχε στόχο την αμερικανική βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τρία μέλη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και πολλά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στην επίθεση σε βάση της βορειοανατολικής Ιορδανίας, με 34 μέλη του στρατού να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανούς τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ανακοίνωση νωρίτερα του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το Πεντάγωνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για τους τύπους των τραυματισμών που υπέστησαν, αλλά ο τραυματικός εγκεφαλικός τραυματισμός είναι συνήθης μετά από μια μεγάλη έκρηξη.

Ο Τζο Μπάιντεν απέδωσε την επίθεση σε ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ήταν τα πρώτα θύματα από την πλευρά των Αμερικανών μετά από μήνες επιθέσεων εναντίον αμερικανικών δυνάμεων σε όλη τη Μέση Ανατολή από αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα θέσουν όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε".

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», ανέφερε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του.

Είπε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρισκόταν στο Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου