Σεργκέι Λαβρόφ:«:H μετάβαση σε μια δικαιότερη παγκόσμια οικονομική τάξη είναι συνεχής»

Σεργκέι Λαβρόφ,

     Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τέλος του έτους στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, όπου συνόψισε τα φετινά αποτελέσματα και τους στρατηγικούς στόχους της Ρωσίας 


Η ανάδυση μιας νέας, δικαιότερης παγκόσμιας οικονομικής τάξης είναι μια «ασταμάτητη» διαδικασία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τέλος του έτους στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, όπου συνόψισε τα φετινά αποτελέσματα και τους στρατηγικούς στόχους της Ρωσίας και περιέγραψε τις κύριες τάσεις για το επόμενο έτος.

«Η μετάβαση σε μια πιο δίκαιη παγκόσμια οικονομική τάξη είναι αναμφίβολα συνεχής», είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι ο σχηματισμός ενός πολυπολικού κόσμου έχει ήδη ξεκινήσει.

Όλος ο κόσμος έχει βαρεθεί το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο έχει γίνει όργανο επιρροής, εργαλείο υπονόμευσης των νόμιμων ανταγωνιστικών θέσεων χωρών σε διαφορετικές περιοχές και εργαλείο που χρησιμοποιείται για να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και να επιφέρει αλλαγή καθεστώτος , είπε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία θα προσπαθήσει να αναπτύξει σχέσεις με την «παγκόσμια πλειοψηφία», είπε.

Όταν ρωτήσαμε τον εαυτό μας για την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της χώρας, ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τους στόχους που τέθηκαν από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου