Αργεντινή: Προσωρινό δικαστικό «φρένο» στις μεταρρυθμίσεις Μιλέι (vid)

Αργεντινή, Χαβιέ Μιλέι, Εθνικό Εργατικό Εφετείο,

     Το εθνικό εργατικό εφετείο της Αργεντινής μπλόκαρε προσωρινά μέρος του διατάγματος του προέδρου της χώρας Χαβιέ Μιλέι το οποίο προβλέπει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τα εργασιακά.

Στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για το πρώτο μεγάλο πλήγμα της νέας κυβέρνησης - Έφεση θα ασκήσει ο πρόεδρος της χώρας

Το Εθνικό Εργατικό Εφετείο της Αργεντινής μπλόκαρε προσωρινά μέρος του διατάγματος του προέδρου της χώρας Χαβιέ Μιλέι το οποίο προβλέπει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τα εργασιακά.

Στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για το πρώτο μεγάλο πλήγμα της νέας κυβέρνησης.

Μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή αναφέρουν πάντως ότι ο Χαβιέ Μιλέι ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Θα επιμείνει ότι είναι το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Διοικητικών Διαφορών είναι αυτό που έχει δικαιοδοσία επί του θέματος.

Όσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης, το κεντρικό επιχείρημα του εργατικού δικαστηρίου είναι ότι δεν έχει αποδειχθεί ούτε η ανάγκη, ούτε το επείγον, που δικαιολογεί την παράκαμψη του Κογκρέσου, το οποίο είναι το νομοθετικό σώμα, και την έκδοση ενός διατάγματος με τόσο σημαντικά και πολυάριθμα μέτρα.

Το εν λόγω διάταγμα, θεσπίζει περισσότερες από 300 μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όμως τα εργατικά συνδικάτα χαρακτηρίζουν «βάναυσες».
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου