Εφ.Συν.: «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» - Για μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων

Πολιτική ΣΥΖΗΤΗΣΗ, Διονύσης Τεμπονέρας, ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Εφη Αχτσιόγλου, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Εφ.Συν., θέατρο «Αλφα»,

Αυτή η συζήτηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, με όλες τις αναταράξεις που τη διαπέρασε μετά τη συντριπτική διπλή νίκη της Ν.Δ. τον Μάιο και τον Ιούνιο, είναι κυριολεκτικά μια ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΕΙ.

 

Υπό την αιγίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» η συζήτηση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;», με συνομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., και Εφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια Νέας Αριστεράς, την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, στο θέατρο «Αλφα, Ληναίος - Φωτίου».

Με έκπληξη και αμηχανία, οφείλουμε να ομολογήσουμε, παρακολουθούμε εδώ και πέντε ημέρες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ (ή «ρεπορτάζ») για την εκδήλωση με θέμα «Μια συζήτηση που επείγει: Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» και με υπότιτλο «Για μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων»: ποιος είχε την ιδέα, ποιος τη διοργανώνει, ποιος την «υποκινεί», ποια είναι η θέση και στάση των συμμετεχόντων απέναντι στις ηγεσίες των κομμάτων τους, πώς αντιδρούν αυτές στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συζήτησης τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές;

Είναι μια συζήτηση που κατεξοχήν αφορά την «Εφημερίδα των Συντακτών», που ούτε στιγμή δεν έχει απόσχει από το μέτωπο εναντίον της Δεξιάς του Κυρ. Μητσοτάκη, και πληρώνει τίμημα γι’ αυτό, και δεν έχει κρύψει την αφοσίωσή της στην υπόθεση της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε κοινή δράση και, ιδανικά, σε κοινό πρόγραμμα για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην ηγεμονία της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Αυτή η συζήτηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, με όλες τις αναταράξεις που τις διαπέρασαν μετά τη συντριπτική διπλή νίκη της Ν.Δ. τον Μάιο και τον Ιούνιο, είναι κυριολεκτικά μια ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΕΙ. Και γι’ αυτό αποδεχθήκαμε με ενδιαφέρον την ιδέα μιας πρώτης συζήτησης πάνω στο μείζον ερώτημα «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» ή «ποιοι», για να είμαστε ακριβέστεροι, με τη συμμετοχή των Διονύση Τεμπονέρα (Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), Μανώλη Χριστοδουλάκη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) και Εφης Αχτσιόγλου (βουλεύτρια Νέας Αριστεράς), που θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 13/2, στις 6 μ.μ., στο Θέατρο Αλφα (Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της «Εφ.Συν.», που καλεί, συντονίζει και επικοινωνεί τη συζήτηση, ανοιχτή σε όλα τα κόμματα και τους συντελεστές τους που ενστερνίζονται την ίδια αγωνία, και σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που θα παρέμβουν. Και είναι η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων και δημοσιογραφικών πρωτοβουλιών που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε προσεχώς, με αυτά και άλλα πρόσωπα της ευρείας Αριστεράς τα οποία έχουν την ίδια αγωνία με μας. Η πρόσκληση της «Εφ.Συν.» είναι ανοιχτή και διαρκής στις ηγεσίες και τα στελέχη της Αριστεράς και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Επομένως, σε όλους τους καλοθελητές (και κακοθελητές) που προανήγγελλαν μέχρι χθες τη «ματαίωση της εκδήλωσης λόγω πιέσεων και τσακωμών στην “Εφ.Συν.”», η απάντηση της συνεταιριστικής εφημερίδας είναι μία: Σας περιμένουμε την Τρίτη, 13/2, θέατρο «Αλφα», 6 μ.μ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου