Παρά τις διαφωνίες με το Ισραήλ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα

Τζο Μπάιντεν, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Ισραήλ, εξοπλισμοί,

     Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενέκρινε αθόρυβα την αποστολή βομβών, συμπεριλαμβανομένων των 900 κιλών MK84 και μαχητικών αεροσκαφών στο Ισραήλ...


Παρά τις αμερικανικές ανησυχίες για τη σχεδιαζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η Washington Post .

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενέκρινε αθόρυβα την αποστολή βομβών, συμπεριλαμβανομένων των 900 κιλών MK84 και μαχητικών αεροσκαφών στο Ισραήλ, παρά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων λόγω της επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θεωρεί ότι η ένοπλη βοήθεια πρέπει να είναι ένα μέσο πίεσης στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, γράφει το WP .

bomb MK-84

Ακύρωση επίσκεψης

Οι σχέσεις μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αυτή τη στιγμή γεμάτες ένταση. Ισραηλινή αντιπροσωπεία επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, αλλά η επίσκεψη ακυρώθηκε μετά την αποχή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας επί ψηφίσματος που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό δεν εμπόδισε τον Μπάιντεν να συνεχίσει να εγκρίνει όπλα για το Ισραήλ, γράφει το Washington Post.

Το CNN αναφέρει ότι Ισραηλινοί και Αμερικανοί εκπρόσωποι ενδέχεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα για να συζητήσουν την επίθεση στη Ράφα, μια πόλη στα νότια της Λωρίδας της Γάζας που φιλοξενεί σήμερα περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από άλλα μέρη του παλαιστινιακού θύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου