Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας στην κυβέρνηση

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Έφη Αχτσιόγλου, Βουλή, Πρόταση Δυσπιστία στην κυβέρνηση,

     Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν είναι δυνατό να χάνονται 57 άνθρωποι και η κυβέρνηση να θέλει να θάψει κάθε στοιχείο που αποδεικνύει την ευθύνη της»


Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν απαντάει για το ποιος πήρε, ποιος παραποίησε και ποιος διέρρευσε το μονταρισμένο ηχητικό -των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού- λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

– Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το ζήτημα αυτό ήταν γνωστό ήδη από τις πρώτες μέρες και ότι στις 4/3/2023 η ΕΡΤ παρουσίασε ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν ότι οι συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν ήταν παραποιημένες. Μάλιστα. Τότε γιατί στις 9/3, πέντε μέρες μετά, και αφού έχει γίνει γνωστό ότι το ηχητικό είναι παραποιημένο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρεται στο ηχητικό αυτό και μάλιστα λέει επί λέξει ότι “ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους αισθάνθηκα αυτό που πιστεύω ότι αισθανθήκατε κι εσείς όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οργή αλλά και ντροπή”.
– Σε ποιους διαλόγους αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης; Στους μονταρισμένους; Αφού ήδη από τις 4/3 ήταν γνωστό ότι οι διάλογοι ήταν παραποιημένοι, γιατί επικαλείται τους παραποιημένους διαλόγους ο κ. Μητσοτάκης; Απαντήστε.

– Εργαλειοποιεί ο κ. Μητσοτάκης μονταζιέρες για να στηρίξει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους και να αποφύγει τη δεδομένη του ευθύνη; Ποιον ωφελούν οι παραποιημένοι διάλογοι και γιατί γίνεται χρήση τους από τον πρωθυπουργό της χώρας; Απαντήστε.

– Δεν είναι δυνατό να χάνονται 57 άνθρωποι και η κυβέρνηση να θέλει να θάψει κάθε στοιχείο που αποδεικνύει την ευθύνη της.

– Δεν είναι δυνατό να χάνονται 57 άνθρωποι και να λέτε στην ελληνική κοινωνία και στις οικογένειές τους ότι δεν θα μάθετε ποτέ γιατί χάθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου