Η Ρωσία ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ του Ιράν - Συγχαρητήρια Πούτιν σε Εμπραχίμ Ραΐσι

Ρωσία, Ιράν, Ιρανοϊσραηλινή εμπλοκή, ρωσική στρατιωτική βοήθεια,

     Ο Πούτιν είπε στον Ιρανό πρόεδρο ότι αυτό που έκανε το Ιράν, ως απάντηση στην εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ και στη σκιά της αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος και μια επίδειξη του τακτ και του ορθολογισμού της ιρανικής ηγεσίας.


Η «Washington Post» ανέφερε ότι μια ιρανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε μια ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων τον περασμένο Μάρτιο και, εν μέσω της επίσκεψής της, περιόδευσε σ’ ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει προϊόντα που η Τεχεράνη ήθελε από καιρό να αποκτήσει: προηγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Η εφημερίδα αναφέρει σε άρθρο του συγγραφέα Joby Warrick, που δημοσιεύτηκε στις σελίδες της ιστοσελίδας της εφημερίδας, με τίτλο «Τα ρωσικά όπλα βοηθούν το Ιράν να ενισχύσει την άμυνά του έναντι των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών», ότι το εργοστάσιο «NPP Start», το οποίο βρίσκεται στην πόλη Εκατερίνεμπεργκ (Αικατερινούπολη), υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις.

Μεταξύ των προϊόντων της είναι φορητοί εκτοξευτές και άλλα εξαρτήματα αντιαεροπορικών συστημάτων – συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού συστήματος S-400, το οποίο στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ικανό να “εντοπίζει και να καταστρέφει μαχητικά αεροσκάφη stealth που πετούν από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Το Ιράν σύμφωνα με το άρθρο, άνοιξε ένα νέο και επικίνδυνο κεφάλαιο λόγω της σχέσης του με τη Ρωσία, αφού το 2022 συμφώνησε να προμηθεύσει χιλιάδες drones και πυραύλους για να βοηθήσει τη Μόσχα στον πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας.

Ομοίως, η Ρωσία δεσμεύτηκε να «παράσχει στον σύμμαχό της μαχητικά αεροσκάφη και προηγμένη τεχνολογία αεράμυνας». Η εφημερίδα προσθέτει, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες: «Δεν είναι γνωστό πόσα συστήματα έχουν παρασχεθεί και αναπτυχθεί, αλλά η ρωσική τεχνολογία θα μπορούσε να μετατρέψει το Ιράν σε πολύ ισχυρότερο αντίπαλο, με βελτιωμένη ικανότητα να καταρρίπτει αεροσκάφη και πυραύλους». Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών περιέγραψαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι η Ρωσία «διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις για συμφωνία προμήθειας του Ιράν με αεροσκάφη Su-35. «Η Ρωσία δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει τεχνική βοήθεια στους ιρανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, καθώς και να βοηθήσει στην κατασκευή πυραύλων για να τεθούν περισσότεροι δορυφόροι στο διάστημα», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η Washington Post καταλήγει λέγοντας: «Ακόμη και αν τα ρωσικά συστήματα όπως το S-400 δεν πωληθούν στο Ιράν και δεν αναπτυχθούν εκεί, η ανταλλαγή πληροφοριών σχεδιασμού και τεχνολογικής τεχνογνωσίας θα μπορούσε να ενισχύσει αθόρυβα τις δυνατότητες του Ιράν χωρίς να σημάνει συναγερμός στη Δύση».

Η Ρωσία ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ του Ιράν!! Ο Πούτιν συνεχάρη τον Ιρανό πρόεδρο για την επίθεση της χώρας του στο Ισραήλ!

Ο Πούτιν είπε στον Ιρανό πρόεδρο ότι αυτό που έκανε το Ιράν, ως απάντηση στην εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ και στη σκιά της αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος και μια επίδειξη του τακτ και του ορθολογισμού της ιρανικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου