Διεθνές Δικαστήριο Χάγης / Ένταλμα σύλληψης Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου;

Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εγκλήματα πολέμου στη Γάζα,

     Το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλων αξιωματούχων λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.


Το Channel 12 ανέφερε, επικαλούμενο Ισραηλινούς αξιωματούχους, ότι αφού το Ισραήλ έλαβε πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Νετανιάχου πριν από το τέλος αυτού του μήνα, το γραφείο του Νετανιάχου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη για να συζητήσει την εκδοχή αυτή.


Όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα: Το Ισραήλ εκτιμά ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) θα εκδώσει αυτή την εβδομάδα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά κορυφαίων πολιτικών αξιωματούχων και αξιωματούχων ασφαλείας.

Αυτό είναι πιθανό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα κατατεθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Yoav Galant και του αρχηγού του Γενικού επιτελείου (ΓΕΣ) Herzi Halevi – in.

Τα αναμενόμενα εντάλματα θα δοθούν στο πλαίσιο της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, πέραν των δηλώσεων από διάφορες χώρες σχετικά με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, όπου το Ισραήλ διέπραξε μια αόρατη γενοκτονία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία σφαγίασε περισσότερους από 37.000 αμάχους εκ των οποίων πάνω από 13.000 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Επαγγελματίες και δικηγόροι που ήταν παρόντες στην περιορισμένη έκτακτη ακρόαση προσπάθησαν να μπλοκάρουν την απόφαση με κάποιες επείγουσες ενέργειες της τελευταίας στιγμής ενώπιον του ίδιου του Μπιν Ντιν και ενώπιον πολιτικών κομμάτων με επιρροή – αλλά αυτές οι προσπάθειες προφανώς δεν απέδωσαν καρπούς.


Μάλλον δόθηκε το πράσινο φως από τη δύση γιατί κάποιος πρέπει να φέρει την ευθύνη για τη γενοκτονία που η Δύση, παρά τις προσπάθειές της, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί.

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα η όλη διαδικασία να αποτελεί από τη μια εκτόνωση της διεθνούς κοινής γνώμης και από την άλλη ξέπλυμα για ενόχους αφού θα τους δικάσει μεν α τους αθωώσει δε ή θα τους ρίξει στα μαλακά παραδίδοντάς τους καθαρούς και αμόλυντους στην ιστορία..

Οι συνέπειες ενός τέτοιου εντάλματος σύλληψης θα ήταν ιδιαίτερα σοβαρές για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα έβλεπε την ικανότητά του να ταξιδεύει στο εξωτερικό δραστικά μειωμένη αναφέρει το ισραηλινό i24tv..

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φοβάται ιδιαίτερα ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο έχει δηλώσει ότι εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο πλαίσιο των κατηγοριών για γενοκτονία στη Γάζα που υποβλήθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης. Για να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία θα μπορούσε επίσης να στοχεύσει τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας καθώς και τον Αρχηγό του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε μια ολοκληρωτική διπλωματική επίθεση, αυξάνοντας τις επαφές για να συγκεντρώσει υποστήριξη, ιδιαίτερα στην Ουάσιγκτον αναφέρει η ίδια πηγή..

Σε tweet που δημοσίευσε την Παρασκευή, ο Νετανιάχου τοποθετήθηκε για τις απειλές εναντίον του, δηλώνοντας: «Υπό την ηγεσία μου, το Ισραήλ δεν θα δεχτεί ποτέ καμία προσπάθεια από το ποινικό δικαστήριο της Χάγης να υπονομεύσει το θεμελιώδες δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του..”..
dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου