Γιασάρ Γκιουλέρ: «Η ειρήνη είναι ο στόχος, αλλά τα εθνικά συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα»

Τουρκία,, Γιασάρ Γκιουλέρ, Υπουργός Άμυνας, Ελληνοτουρκικά,

     Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, έδωσε το στίγμα της τουρκικής πολιτικής σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, «η ειρήνη είναι ο στόχος, αλλά τα εθνικά συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα»


Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ, έδωσε το στίγμα της τουρκικής πολιτικής σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ως Τουρκία, πάντα ενεργούμε με την αντίληψη ότι "η ειρήνη δεν έχει ηττημένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές. Θέλω να υπογραμμίσω ότι, παρά τις προσπάθειές μας για μια ειρηνική επίλυση, δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στα εθνικά μας συμφέροντα και είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα. Παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε βήμα, ανάλυση, προσέγγιση και δήλωση που γίνεται».

Οι δηλώσεις του υπογραμμίζουν την αμετακίνητη στάση της Τουρκίας όσον αφορά τα εθνικά της συμφέροντα, κάνοντας σαφές ότι η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δεν προτίθεται να κάνει εκπτώσεις στις αρχές της στα εθνικά θέματα.

Ο διάλογος είναι η λύση

Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο Γκιουλέρ δήλωσε επίσης: «Πιστεύω ότι διανύουμε μια θετική περίοδο και ότι μια ειλικρινής και εποικοδομητική σχέση με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση θα ωφελήσει και τις δύο χώρες». Ο Γκιουλέρ δήλωσε: «Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας. Εργαζόμαστε για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποτρεπτικότητας του στρατού μας για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας». Ο Γκιουλέρ δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να λύσουν οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τα προβλήματά τους είναι να καθιερώσουν διάλογο χωρίς να χρειάζονται τρίτα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου