Βλαντιμίρ Πούτιν: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την πρόταση Τραμπ που δηλώνει έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία...»

Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος,

     «Το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ, ως υποψήφιος πρόεδρος, δηλώνει έτοιμος και θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε εντελώς σοβαρά υπόψη», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


ΑΣΤΑΝΑ, 4 Ιουλίου (Reuters) - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ήταν ειλικρινής που ήθελε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ότι δεν ήξερε πώς σχεδίαζε να το κάνει ο Τραμπ εάν εκλεγεί.

Ο Πούτιν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Καζακστάν στο τέλος μιας περιφερειακής διάσκεψης της SCO για την ασφάλεια, σχολίασε μετά από ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία εάν κέρδιζε τον αγώνα του Λευκού Οίκου στις 5 Νοεμβρίου.

«Το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ, ως υποψήφιος πρόεδρος, δηλώνει έτοιμος και θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε εντελώς σοβαρά υπόψη», είπε ο Πούτιν.

"Δεν είμαι, φυσικά, εξοικειωμένος με πιθανές προτάσεις για το πώς σκοπεύει να το κάνει αυτό. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το εννοεί ειλικρινά, και το υποστηρίζουμε (την ιδέα του τερματισμού του πολέμου). "

Η Washington Post ανέφερε τον Απρίλιο ότι ο Τραμπ είχε μιλήσει ιδιωτικά για την επιλογή να επιτρέψει στον Πούτιν να κρατήσει την Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, και την περιοχή του Ντονμπάς - την οποία ελέγχουν εν μέρει οι ρωσικές δυνάμεις - σε αντάλλαγμα για την ειρήνη, κάτι που δεν έχει κάνει η εκστρατεία του Τραμπ. επιβεβαιωμένος.

Δύο βασικοί σύμβουλοι του Τραμπ του παρουσίασαν ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου που περιλαμβάνει να πει στην Ουκρανία ότι θα αποκτήσει περισσότερα αμερικανικά όπλα μόνο εάν ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.

Ο Πούτιν είπε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα τερμάτιζε τον πόλεμο μόνο εάν το Κίεβο συμφωνούσε να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του για το ΝΑΤΟ και να παραδώσει το σύνολο των τεσσάρων επαρχιών που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα που το Κίεβο απορρίφθηκε γρήγορα ως παράδοση.

Ο Πούτιν είπε ότι ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον ήταν αδύνατος κατά τη διάρκεια μιας έντονης προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ και ότι η Μόσχα θα περιμένει το αποτέλεσμα και θα δει τι κάνει η νέα ηγεσία.

Ερωτηθείς τι έκανε για την πρώτη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Πούτιν είπε ότι είχε δει θραύσματα.

Ο Πούτιν έχει πει πολλές φορές ότι αισθάνεται ότι ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος ως ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Τραμπ για τη Ρωσία, ακόμη και όταν ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον αρχηγό του Κρεμλίνου ως «τρελό ΛΥΓ» αν και ορισμένες από τις παρατηρήσεις του ήταν διφορούμενες.

Ερωτηθείς την Πέμπτη εάν η προτίμησή του για τον Μπάιντεν άλλαξε μετά τη συζήτηση, ο Πούτιν είπε: "Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί; Ξέραμε".

«Είδα κάποια θραύσματα», είπε ο Πούτιν. «Αλλά έχω αρκετά να κάνω».

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, σημείωσε εντυπωσιακή απόδοση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έφερε στο προσκήνιο της εκστρατείας ερωτήματα σχετικά με την ηλικία και τη διανοητική του ικανότητα.

Ο Πούτιν είπε ότι έδωσε ελάχιστη σημασία στις επιμέρους αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συζήτηση, αν και δεν μπορούσε να το αγνοήσει καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν μεγάλη δύναμη.
πηγή: Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr