Ερντογάν για την τουρκική επέτειο: «Θέλουν να χαράξουν τα σύνορα στην περιοχή μας με αίμα και δάκρυα- Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, 101η επέτειος από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας,

     «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του μαυσωλείου του Ατατούρκ, ο Τούρκος πρόεδρος


Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την επιβίωση της πατρίδας μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη σημερινή 101η επέτειο από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του στο βιβλίο επισκεπτών του μαυσωλείου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή το 1923 του σύγχρονου τουρκικού κράτους, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουν να χαράξουν τα σύνορα στην περιοχή μας με αίμα και δάκρυα. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας».

Επίσης, σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ, ο Ταγίπ Ερντογάν μνημονεύει τον Μουσταφά Κεμάλ ως ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, η οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, αποτελεί «τον τελευταίο και αιώνιο κρίκο» στην 2.200 ετών κρατική παράδοση των Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου