Φτάνει το ΔΝΤ στην Αθήνα - Αναμένονται εξελίξεις για το χρέος

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ το 10μελές (!) κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, προκειμένου να μετάσχει στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM.

Θα μείνουν στην Ελλάδα έως τις 30 του μήνα προκειμένου μα λύσουν το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού μέσω των τελικών διαπραγματεύσεων.

Όπως φαίνεται το σχέδιο που κατατέθηκε από Ελληνικής πλευράς δεν βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους των θεσμών κάτι που θα προκαλέσει αναταράξεις καθώς το ασφαλιστικό συνδέεται άμεσα με την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον αντοποκριτή του Mega Μ. Ιγνατίου από τις ΗΠΑ, η Ντέλια Βελκουλέσκου θα βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα έως την Τετάρτη. Ήδη πάντως οι αξιωματούχοι του Ταμείου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή και η Κριστίν Λαγκάρντ επικοινωνεί συχνά με τον Τζακ Λιού. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για “ταύτιση απόψεων” μεταξύ των δύο.

Όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των Τμημάτων αν δεν υφίστατο η πολιτική διάσταση και η πίεση από το Βερολίνο, είχαν προτείνει να αποχωρήσει το Ταμείο, αντιθέτως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε λίγες μέρες παρόλα αυτά θα μάθουμε το τι πρόκειται να αποφασιστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου