1322 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1155 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 735 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 658 ΚΟΣΜΟΣ 501 ΑΠΟΨΕΙΣ 462 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 77 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το έχει πράξει ήδη παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σε ό,τι αφορά την οικονομική και κοινωνική μας ζωή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...


ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να αντιληφθεί η Τουρκία ότι πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο τις δικές της υποχρεώσεις αναφορικά με το προσφυγικό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τα μέλη της αντιπροσωπείας του γαλλικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα με σκοπό την αποτίμηση της επάρκειας των ευρωπαϊκών μηχανισμών όσον αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το έχει πράξει ήδη παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σε ό,τι αφορά την οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Απέναντι στους πρόσφυγες, συμπεριφέρθηκε, συμπεριφέρεται και θα συμπεριφερθεί όπως ταιριάζει στον άνθρωπο δηλαδή με όρους ανθρωπισμού, πολιτισμού και Δημοκρατίας. Με βάση όχι μόνο τις δικές της αρχές και αξίες, αλλά και με βάση τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές, τους προέτρεψε να επικεντρωθούν στην εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, και στον τομέα αυτό τόνισε τα εξής:

Την ανάγκη η Τουρκία να εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις στο ακέραιο και κυρίως να κάνει τα πάντα ώστε να πάψει να υπάρχει η ανεξέλεγκτη δράση των διακινητών, οι οποίοι αποτελούν ένα σοβαρότατο πλήγμα για τον ίδιο τον πολιτισμό, για την ίδια την Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στις δικές μας υποχρεώσεις επισήμανε τα εξής:
  • Πρώτον την ανάγκη να λειτουργήσει το σύστημα της μετεγκατάστασης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής είναι εντελώς επιφανειακή η εφαρμογή του.

  • Δεύτερον, την άμεση τροποποίηση του «ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ», διότι, όπως παρατήρησε πλέον δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα, και

  • Τρίτον, την ανάγκη να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό η ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή-Συνοριοφυλακή, πάντα βέβαια με την επισήμανση ότι κάθε κράτος-μέλος διαχειρίζεται τα σύνορά του κυριάρχως, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, και εκείνο ελέγχει εάν και κατά πόσο γίνεται σεβαστή η κυριαρχία του.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του γαλλικού Κοινοβουλευτικού Κριστιάν Ασάφ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για τη συνάντηση και τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε ότι αποστολή τους δεν είναι ο έλεγχος ή η αξιολόγηση, αλλά το πώς και εάν λειτουργούν οι μηχανισμοί αλληλεγγύης της ΕΕ στην Ελλάδα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τόσο εκείνος, όσο και τα υπόλοιπα της αντιπροσωπείας, είναι πεπεισμένα για τους αδελφικούς δεσμούς Ελλάδος-Γαλλίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σκεφτούν Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.