Οκτωβρίου 2011

“Βάστα Ελλάδα!”
ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ τώρα στο Ιταλικό μέτωπο. Η ευφορία από τη Σύσκεψη Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου κράτησε μόλις μια μέρα, την Πέμπτη. Την Παρασκευή τα spreads της Ιταλίας πέρασαν το όριο του 6%. Αν μετά το “κούρεμα” ο πανικός των “επενδυτών” χτυπήσει την Ιταλία, αν “πέσει” η Ιταλία, κινδυνεύει η Γαλλία και τότε το φάντασμα της συστημικής κατάρρευσης του ευρώ θα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.

"Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο”. Με αυτή την φράση που αφήνει να φανεί η περιφρόνηση του νικητή προς τον ηττημένο και όχι του εταίρου που βοηθά έναν άλλο εταίρο,

ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη που σφίγγει ακόμη πιο σφιχτά την θηλιά του δημόσιου χρέους στον λαιμό του ελληνικού λαού σηματοδοτεί η απόφαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης που συμφωνήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Οκτωβρίου 2011.

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσιεύει ένα ιδιαίτερα απαισιόδοξο άρθρο, του Λίαμ Χάνιγκαν, σχετικά με τα αποτελέσματα της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ευρωζώνης την προηγούμενη Τετάρτη, 26/10,

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ προκαλεί το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που αναφέρεται στο πως θα εξοφληθεί το ελληνικό χρέος. Για πρώτη φορά ένα ελεύθερο (τυπικά τουλάχιστον) κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές του,

Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ο άνθρωπος που χτύπησε τον Μαγκούφη!
Το έργο το έχουμε ξαναδεί: οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται με βία ενάντια στους βουλευτές τους. Και αυτό επειδή οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ νιώθουν προδομένοι και είναι οργισμένοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Η ΟΡΓΗ μιας κοινωνίας που βλέπει να επιχειρούν να της αφαιρέσουν ακόμη και την εθνική υπερηφάνεια, είναι απολύτως δικαιολογημένη, εξηγήσιμη, και φυσικά κατανοητή. Μόνο που, με εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, με τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να οδη- γήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

ΜΕΡΙΚΕΣ ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε… περιττή τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους,

του Αντώνη Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΥ*
Παγκόσμιο φαινόμενο, η κυβέρνηση της χώρας, να συνωμοτεί εναντίον της πατρίδος, και του λαού που την εξέλεξε.
Τα σχέδια αυτά είναι μια πρόταση των Γερμανών για το μεγάλο πλιάτσικο της Ελλάδος. Είναι εναλλακτικά σχέδια «διάσωσης» της Ελλάδος μέσω γενικής πώλησής της.

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ζητά πολιτικές πρωτοβουλίες από τον Κάρολο Παπούλια. 
Ακόμη μια παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας επιχειρεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος μέσω του blog του καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες εξόδου από την κρίση.

ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ μιας εντελώς διαφορετικής πολιτικής από εκείνης που υποσχέθηκε αρχικά και που είναι ταυτόχρονα αρνητική για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του έθνους και επώδυνη για το βιοτικό επίπεδο του λαού, επισήμανε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου με ανοιχτή επιστολή του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Κρητικός.

«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά [...] Κοιτάζαµε ο ένας τον άλλον και ήµασταν όλοι χλωµοί [...] Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις [...]Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Έχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής» υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο ΒΗΜΑ, 16/10/11

ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων, παρακολουθούμε και βιώνουμε την τελευταία πράξη μιας προδοσίας δύο χρόνων, η οποία μέλλει να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες στη Βρυξέλλες, με το πλήρες ξεπούλημα της χώρας.

"Στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές κοινωνικοποιούνται"  
Galeano
ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ τα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης την “οδύνη¨ τους, τον “θυμό” τους, και άλλα συναισθήματά τους για τα απαράδεκτα μέτρα, εκφράζοντας συγχρόνως την συμπάθειά τους στόν Ελληνικό λαό

ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ των συμβούλων για 13 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, τα οποία «θα τρέξουν» φέτος και το 2012 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Οι σύμβουλοι, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, είναι οι εξής:

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Από την αρχή με λάθος «συνταγή», με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στην ουσία στις φωνές εκείνες που μιλούν για απουσία πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα.

ΙΔΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ντροπής του Ε. Βενιζέλου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την οποία εν αγνοία της Βουλής δεσμεύεται για την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν μέσω της εργασιακής εφεδρείας, καθώς και για την επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του πλέον σκληρού μέτρου,

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του περιεχομένου των επιστολών που απέστειλαν στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκαρντ ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευαγγ. Βενιζέλος δείχνει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης γύρω από το περίφημο άρθρο 37, που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σωτηρία της Ελλάδας έκανε ο Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, αποκαλούμενος και «πατέρας του ευρώ», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα LeMonde.

ΖΗΤΩ!… Την Κυριακή θα δούμε την επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης κατά την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής. Έτσι τουλάχιστον μας είπαν οι Υπουργοί Οικονομικών και λοιποί αξιωματούχοι που μετείχαν στη συνάντηση των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου το περασμένο Σάββατο.

ΖΟΥΜΕ τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κινούμενη άμμο. Ό,τι και να σκαρφιστεί ο κ. Βενιζέλος, αδίκως εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει. Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

ΔΙΠΛΑΣΙΟ οικονομικό και κοινωνικό κόστος έχει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδος από τα αντίστοιχα Ιρλανδίας και Πορτογαλιας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ απεργιακή «καταιγίδα» προκαλεί η προώθηση του πολυνομοσχέδιου από την κυβέρνηση για το Μισθολόγιο στο Δημόσιο, την Εργασιακή Εφεδρεία και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Χορστ Ράιχενμπαχ
ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ πηγαίνουν οι συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους και η εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων προς την τρόικα, καθώς οι θεσμικοί δανειστές δεν έχουν καμία πρόθεση να χαρίσουν τα χρήματα των φορολογουμένων τους στο Ελληνικό Δημόσιο. «Τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να περιέχουν επενδυτικό ρίσκο. Δεν θα το επιτρέψουμε»,

ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΙΣ ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.

ΥΦΕΣΗ 5,9% φέτος και 2,7% το 2012, εκτόξευση του ποσοστού ανεργίας πάνω από το 20% στα τέλη της επόμενης χρονιάς ή στις αρχές του 2013, σωρευτική μείωση του μέσου μισθού έως και 15% μεταξύ των ετών 2009 – 2012, συνέχιση της συρρίκνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και χιλιάδες ακίνητα στα «αζήτητα» είναι ορισμένες μόνο από τις ζοφερές προβλέψεις των αναλυτών της Εθνικής Τράπεζας.

Η ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ επίθεση στους μισθούς και στα μεροκάματα μέσα από την ανατροπή και επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ωθεί την εργατική τάξη στο Μεσαίωνα, πετσοκόβει το εργατικό εισόδημα, στερώντας από την εργατική οικογένεια ακόμα και τα στοιχειώδη.

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ομιλία πραγματοποίησε αργά χθες το απόγευμα ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος σε Ημερίδα, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΜΑΤ) με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η στρατηγική του Κόμματος του Μνημονίου, από τη διαπλοκή και την κυβέρνηση μέχρι τους ξένους; 
Μία και μοναδική: Να σπάσουν τη ραχοκοκαλιά των εργαζομένων, πολιτικά και ηθικά, και να οδηγήσουν τη χώρα σε μια βαθιά εσωτερική υποτίμηση. Να γίνει η Ελλάδα πιο φτωχή και, ταυτόχρονα, πιο φτηνή χώρα για τους έχοντες και κατέχοντες.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της VPRC για τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ". Ριζικές αλλαγές αναμένονται στο πολιτικό σκηνικό που μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα, βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αναδιάρθρωσης.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ απευθύνουν 13 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης για σωτηρία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού,  με κείμενο που συντάχθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη και έχει στόχο την κοινή πορεία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων.

του Γιώργου ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ
 ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, εδώ και εννιακόσια χρόνια τουλάχιστον, βιώνει την ίδια μοίρα, βλέπει το ίδιο σενάριο να εκτυλίσσεται. Ο Τούρκος μας υποχρεώνει σε υποταγή στον Φράγκο, ο Φράγκος μας εξαθλιώνει οικονομικά, μας υποτάσσει πνευματικά και πολιτιστικά και έρχεται στη συνέχεια και πάλι ο Τούρκος να ολοκληρώσει τον ίδιο θανάσιμο και καταθλιπτικό κύκλο.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ πλέον σαν επικοινωνιακό τέχνασμα του κυβερνώντος κόμματος η ανακύκλωση του θέματος κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, συγκυβερνήσεων, υπερκομματικής ή εκ προσωπικοτήτων. Τέχνασμα που πάντα αναβιώνει αυτή η κυβέρνηση όταν βρίσκεται στα … δύσκολα της, όταν δηλαδή εκβιάζεται από την τρόικα, σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες και αισθάνεται την κοινωνική απαξίωση.

ΜΠΟΡΕΙ το Πίρι Ρέις να εγκατέλειψε την κυπριακή ΑΟΖ (όπου διεξήγαγε ανενόχλητο έρευνες επί μια εβδομάδα), όμως η καταπάτηση της κυπριακής κυριαρχίας συνεχίζεται... Τη σκυτάλη πήραν τώρα τα νορβηγικά πλοία Thor Beamer και Bergen Surveyor, που από χθες κινούνται δυτικά της Κύπρου, στην περιοχή όπου κινήθηκε και το "Πίρι Ρέις" πριν λίγες ημέρες.

Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ενδοτική και ετσιθελική διακυβέρνηση Πασόκ κατόρθωσε σε δύο χρόνια ένα οικονομικό πρόβλημα να το μετατρέψει σε επικίνδυνα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και κύρια σε μείζον ΕΘΝΙΚΟ,

ΤΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν σήμερα αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Τι προσδοκούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τι πέτυχαν. Πώς μεθόδευσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.

Αλεξ Ρόντος
Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, "ξανακτύπησε" με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και ως συνήθως με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα: 

του Σταύρου ΛΥΓΕΡΟΥ
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αμφισβητήσεις ευθέως ένα δικαίωμα του αντιπάλου σου, προσπάθησε να το υπονομεύσεις, σχετικοποιώντας το, μετατρέποντάς το σε διαφορά και διασυνδέοντάς το με άσχετες διπλωματικές διελκυστίνδες. Η συνταγή είναι παλιά, αλλά δοκιμασμένη.

ΣΑΝ ΝΕΑ "ψήφο εμπιστοσύνης" ερμηνεύει η κυβέρνηση την υπερψήφιση της διάταξης για το χαράτσι απ' όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές την περασμένη Τρίτη. Το κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ, προσδεδεμένο στην τρόικα, παραμένει προσκολλημένο στην εξουσία, την ώρα που στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα κατρακυλάει σε ποσοστά 15%, η Ν.Δ. αγκομαχάει και η κοινωνία αναζητεί λύσεις έξω από το δικομματικό πλαίσιο.

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και μια καινούργια ιδέα. Η ιδέα αυτής της εβδομάδας συμπυκνώνεται σε μια αγγελία. «Ελλάδα: πωλείται όπως είναι… επιπλωμένη έναντι 125 δισ. ευρώ». Εμπνευστής της τελευταίας ιδέας «διάσωσης» της Ελλάδας μέσω της απογύμνωσής της είναι η εταιρία συμβούλων στρατηγικής (sic!) Roland Berger, με έδρα το Μόναχο, τακτικός συνεργάτης της γερμανικής κυβέρνησης που, κατά τις πληροφορίες, παρήγγειλε και την πρόταση αυτή.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.