Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Τρ. Αλεξιάδης: «Υπερβολές» και «ανακρίβειες» το φορολογικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, θέτει μια σειρά ερωτημάτων, σχετικά με τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας απο το βήμα της 81ης ΔΕΘ, προαναγγέλλοντας παράλληλα πως θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση...


 
Ως «υπερβολές» και «ανακρίβειες» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης,  το φορολογικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου σχετικά με τη φορολογία (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι «αποκαλύφθηκε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την ελληνική οικονομία και προσδιορίστηκαν (με όχι μεγάλη σαφήνεια) οι προτάσεις της στα θέματα φορολογίας. Θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση στις υπερβολές και τις ανακρίβειες των πυροτεχνημάτων».

Ο κ. Αλεξιάδης θέτει μια σειρά ερωτημάτων, προαναγγέλλοντας παράλληλα πως θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει:


Αποκαλύφθηκε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την ελληνική οικονομία και προσδιορίστηκαν (με όχι μεγάλη σαφήνεια) οι προτάσεις της στα θέματα φορολογίας. Θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση στις υπερβολές και τις ανακρίβειες των πυροτεχνημάτων, αλλά αρχικά θέλω να τονίσω ορισμένα σημεία:

1. Γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε έσοδα από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο; Δεν προγραμματίζουν τέτοια έσοδα ή θα μας γυρίσουν πίσω στις εποχές με τα κουκουλώματα της λίστας Lagarde και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για «ορισμένους»;

2. Η μοναδική πρόταση για θέματα φοροδιαφυγής είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είναι έτοιμο και στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης! Γιατί όμως η ΝΔ δεν αναφέρει τίποτα για την ανάγκη θέσπισης ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ρυθμίσεων για την αποκάλυψη κεφαλαίων, ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο κλπ, που ζητούν (δικαίως) επίμονα κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς;

3. Η πρότασή της για ύπαρξη δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, σημαίνει κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6,5%; Ας εξηγήσουν τις επιπτώσεις σε φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες κλπ!
4. Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, οι εξαγγελίες της ΝΔ απαιτούν ισοδύναμα 960 εκατομμυρίων (3,2 δις Χ 30%). Αν προστεθούν και τα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες τους απαιτούν τεράστια ποσά, τα οποία δεν καλύπτονται από το άθροισμα των 1.475 εκατομμυρίων ευρώ από δήθεν εξοικονόμηση δαπανών.

Ευτυχώς οι πολίτες διαθέτουν μνήμη. Διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα σύγκρισης των όσων προσπαθεί και αγωνίζεται η κυβέρνηση και της επιστροφής στο «σκοτεινό χθες» που εξαγγέλλει η ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *