Νάσος Ηλιόπουλος: «Υγειονομικό σαμποτάζ το σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας»

Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, υγειονομιικό σαμποτάζ,

Νάσος Ηλιόπουλος: «Το σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας, είναι ο ορισμός του υγειονομικού σαμποτάζ....»

«Η συζήτηση που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κλείσιμο νοσοκομείων, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας, μόνο ως υγειονομικό σαμποτάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό οδήγησε το ΕΣΥ να λειτουργεί μέσα στην πανδημία ως σύστημα της μίας νόσου...Το 2020 καταγράφηκε υπερβολική θνησιμότητα με πάνω από 9.000 απώλειες συμπολιτών μας, εξαιτίας του μονοθεματικού χαρακτήρα του συστήματος...».

Σημείωσε ακόμη ότι «εν μέσω πανδημίας, ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία για το 2021 μειώθηκε κατά 600 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ έχουμε και 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας» και συμπλήρωσε: «Είναι πραγματικά εγκληματικό λοιπόν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να βάζουν στο τραπέζι σχέδιο για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών».

Μίλησε για «αποτυχία της ΝΔ στο πεδίο του εμβολιασμού», και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έπεσε έξω στο στόχο που είχε διακηρύξει πως στις αρχές καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών και θα έχουμε οικοδομήσει το τείχος συλλογικής ανοσίας, καθώς με βάση τα σημερινά στοιχεία μόλις το 40% με 45% των πολιτών έχει εμβολιαστεί».

Κατέληξε ότι «Η αποτυχία εξηγείται από μια σειρά από κινήσεις που τραυμάτισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των πολιτών, όπως ήταν οι παλινωδίες με το εμβόλιο της AstraZeneca, η άρνηση της ΝΔ να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής ή η θέσπιση του ακαταδίωκτου. Κι όλα αυτά όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι η διαφάνεια στις αποφάσεις είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου