Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αντιτίθεται στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Διάσκεψη των Ωκεανών του ΟΗΕ

Αντόνιο Γκουτέρες, Διάσκεψη ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, Ζοάο Γκόμες Κρραβίνιο, Λισαβώνα,

Νωρίτερα, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Ζοάο Γκόμες Κρραβίνιο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επικείμενη διάσκεψη....


Η Ρωσία δεν πρέπει να αποκλειστεί από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa την Παρασκευή.

Ο Γενικός Γραμματέας εξήγησε ότι ο αποκλεισμός μιας χώρας από τη λίστα των συμμετεχόντων στο συνέδριο δεν έχει νόημα για αυτόν, καθώς η επικείμενη συνάντηση έχει στόχο να αλλάξει την κλιματική πολιτική όλων των χωρών.

"Η Ρωσία συμβάλλει στη ρύπανση των ωκεανών και επηρεάζει την κλιματική αλλαγή. Πιστεύω ότι οι χώρες που συμβάλλουν στα προβλήματα πρέπει επίσης να συμμετάσχουν στην επίλυσή τους", είπε ο Γκουτέρες.

Νωρίτερα, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Ζοάο Γκόμες Κρραβίνιο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επικείμενη διάσκεψη. «Η Ρωσία είναι μέλος του ΟΗΕ και θα λάβει μέρος στη διάσκεψη», ανακοίνωσε.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς πρόκειται να ξεκινήσει στη Λισαβόνα από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Η ρωσική αντιπροσωπεία στην Πορτογαλία θα έχει επικεφαλής τον προεδρικό απεσταλμένο για την κλιματική αλλαγή Ρουσλάν Εντελγκέριεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου