Συμβούλιο της Ευρώπης: Η καταγγελία της Ντόρας Μπακογιάννη για την επιθετικότητα της γείτονoς έκανε έξαλλους τους Τούρκους βουλευτές (vid)

ΕΛΚ. επιθετικότητα Τούρκων, Ντόρα Μπακογιάννη, Συμβούλιο της Ευρώπης. Τουρκία


Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στην Oλομέλεια του συμβουλίου εκ μέρους του ΕΛΚ, για την ασφάλεια στην Ευρώπη και την τουρκική προκλητικότητα


«Αναταραχή» σε Τούρκους βουλευτές που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης έφερε η ευθύτητα της τοποθέτησης της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για τα πεπραγμένα της γείτονος. 

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στην Oλομέλεια του συμβουλίου εκ μέρους του Ευρωπϊκού Λαϊκού Κόματος (ΕΛΚ), για την ασφάλεια στην Ευρώπη και την τουρκική προκλητικότητα μεταξύ άλλων είπε ότι η Δημοκρατία, ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του λόγου, της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου και οι δίκαιες και ελεύθερες εκλογές είναι οι αξίες που εγγυήθηκαν την ειρήνη στην Ευρώπη για περισσότερο από 70 χρόνια. 

«Αξίες πο υ πλέον παραβιάζονται, αναθεωρούνται και απειλούνται. Όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από άλλα σημερινά μέλη αυτού του Συμβουλίου που υιοθετούν τέτοιου είδους στάση. Υπάρχει η έκθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τουρκίας η οποία αναφέρει ότι η χώρα οδεύει προς μια απολυταρχία και όχι προς μια δημοκρατία. Ένα κράτος μέλος που αψηφά τις δημοκρατικές αξίες, φυλακίζει πολιτικούς αντιπάλους και ακτιβιστές, χαρακτηρίζει τους δημοσιογράφους ως αντιφρονούντες, και απειλεί σε καθημερινή βάση την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών και των πολιτών τους, είτε είναι η Ελλάδα είτε η Κύπρος.  

Η έκθεση του κ. Klich υποστηρίζει ότι το Συμβούλιο πρέπει να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια των κρατών μελών της στο πλαίσιο της εντολής του. Λοιπόν, σας ρωτάω αγαπητοί συνάδελφοι, πώς μπορούμε να το κάνουμε αν δεν είμαστε ειλικρινείς, αν δεν απευθυνθούμε στον “ελέφαντα στο δωμάτιο” και δεν εργαστούμε πραγματικά για την ειρήνη και την ασφάλεια ανάμεσά μας;», πρόσθεσε. 

Η αναφορά της κ. Μπακογιάννη έφερε τον εκνευρισμό Τούρκων βουλευτών, οι οποίοι προσπάθησαν να υποστηρίξουν, ανταπαντώντας στην κ. Μπακογιάννη, ότι τα θέματα που εγείρει είναι διμερή και δεν θα έπρεπε να αναφέρονται.
 
Η στάση των Τούρκων βουλευτών, βεβαίως, έφερε την αντίδραση και άλλων Ελλήνων βουλευτών, όπως του Δημήτρη Καιρίδη (ΝΔ), της Νίνας Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και του Τάσου Χατζηβασιλείου (ΝΔ), ο οποίος πήρε με τη σειρά του τον λόγο τονίζοντας ότι τα θέματα αυτά είναι "ευρωτουρκικά", εξ ου και τίθενται επί τάπητος.

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου