Κίνα: «Το ΝΑΤΟ είναι μια "συστημική πρόκληση" για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα»

Ζάο Λιτζιάν, Κίνα, ΝΑΤΟ

«Το ΝΑΤΟ είναι μια συστηματική πρόκληση για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, σχολιάζοντας τη νέα στρατηγική αντίληψη της συμμαχίας.


«Το ίδιο το ΝΑΤΟ είναι μια συστημική πρόκληση για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο Κινέζος διπλωμάτης σε τακτική συνέντευξη Τύπου. Ο οργανισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ενώ τοποθετείται ως αμυντικό μπλοκ, έχει προσπαθήσει να προχωρήσει σε νέους τομείς και τομείς, πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι «το ΝΑΤΟ έχει στα χέρια του το αίμα του παγκόσμιου πληθυσμού».

«Θέλουμε να δηλώσουμε ανοιχτά ότι το ΝΑΤΟ υπερβάλλει και διογκώνει τη λεγόμενη κινεζική απειλή και αυτό είναι ένα απολύτως μάταιο εγχείρημα», παρατήρησε ο Ζάο Λιτζιάν. Προέτρεψε το στρατιωτικό μπλοκ να σταματήσει αμέσως την αβάσιμη κριτική και τις προκλητικές δηλώσεις του κατά της Κίνας και να απόσχει από την ιδεολογία του Ψυχρού Πολέμου και την έννοια του παιχνιδιού μηδενικού αθροίσματος.

Στη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης στη Μαδρίτη, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε μια νέα στρατηγική αντίληψη στην οποία η Ρωσία προσδιορίστηκε ως «η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια της συμμαχίας». Το ΝΑΤΟ απευθύνθηκε στην Κίνα για πρώτη φορά, επισημαίνοντας τις συστημικές προκλήσεις που θέτει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου