Σκάνδαλο υποκλοπών: Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε εις βάρος της εισαγγελέως στην ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών, Άρειος Πάγος, Πειθαρχικός έλεχγος κατά εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, Χρήστος Τζανερρίκος, Νίκος Ανδρουλάκης, Θανάσης Κουκάκης,

Σύμφωνα με τηn εφημερίδα Documento, η Βασιλική Βλάχου έδρασε με αμέλεια ή δόλο. Παράλληλα θα κληθεί να αιτιολογήσει με ποιο σκεπτικό υπογράφει σωρεία διατάξεων για «νόμιμες επισυνδέσεις» και αν και πότε ελέγχει επί της ουσίας τα αιτήματα της ΕΥΠ....


H εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που οι βουλευτές της συμπολίτευσης οδηγούν το έργο της Εξεταστικής σε κλείσιμο προκειμένου να συσκοτιστεί η υπόθεση των υποκλοπών

Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε εις βάρος της εισαγγελέως στην ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου μετά από εντολή που έδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

H εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που οι βουλευτές της συμπολίτευσης με τις ενέργειές τους οδηγούν το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής σε κλείσιμο, προκειμένου να συσκοτιστεί η υπόθεση των υποκλοπών.

H εισαγγελέως στην ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento διερευνάται αν στην υπόθεση των υποκλοπών εις βάρος των Νίκου Ανδρουλάκη, Θανάση Κουκάκη, αλλά και γενικότερα η Βασιλική Βλάχου έδρασε με αμέλεια ή δόλο. Παράλληλα θα κληθεί να αιτιολογήσει με ποιο σκεπτικό υπογράφει σωρεία διατάξεων για «νόμιμες επισυνδέσεις» και αν και πότε ελέγχει επί της ουσίας τα αιτήματα της ΕΥΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, αρμόδιος να δώσει εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε εισαγγελείς είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση την εντολή δίνει ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην κατάθεσή του σύμφωνα με πληροφορίες «έδειξε» την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη για άρνηση πρόσβασης της ΑΔΑΕ στα στοιχεία που αφορούν τον φάκελο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως φέρεται να είπε, αρνήθηκαν και εξακολουθούν να αρνούνται πρόσβαση της ΑΔΑΕ στα στοιχεία των υπό διερεύνηση παρακολουθήσεων, σημειώνοντας ότι αυτό είναι «μη σύννομο».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη Βασιλική Βλάχου, που δρούσε επί μακρό χρονικό διάστημα ανέλεγκτη έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της εισαγγελέως της ΕΥΠ.
πηγή: avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου