Η BP διακόπτει μεταφορές πετρελαίου μέσω Ερυθράς Θάλασσας λόγω πυραυλικών επιθέσεων των Χούτι

BP, Ερυθρά Θάλασσα, Υεμένη, Χούτι, πόλεμος στη Γάζα,

Οι πολυάριθμες επιθέσεις που προέρχονται από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη απειλούν τη διεθνή ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα... 

Το παγκόσμιο εμπόριο υφίσταται σημαντική οπισθοδρόμηση από τις επιθέσεις πυραύλων στην Ερυθρά Θάλασσα, από όπου διέρχεται το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας British Petrol (BP) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διέκοψε προσωρινά όλες τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποίησε το αντάρτικο κίνημα των Χούτι της Υεμένης, σύμμαχο του Ιράν.

«Δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, η BP αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά όλες τις διελεύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα», είπε η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters.

"Η ασφάλεια του προσωπικού μας και όσων εργάζονται για λογαριασμό μας είναι προτεραιότητα της BP.
"

Μια βρετανική ναυτική αρχή ανέφερε τη Δευτέρα μια πιθανή έκρηξη κοντά σε πλοίο κοντά στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, καθώς και δύο άλλα περιστατικά στην περιοχή, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι επιθέσεις των Χούτι σε πλοία εκτροχιάζουν το παγκόσμιο εμπόριο

Πολλές από τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα δρομολόγια της Ερυθράς Θάλασσας τις τελευταίες ημέρες, μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή.

Μετά από αρκετές επιθέσεις ή παραλίγο αστοχίες από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο Maersk και η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd διέκοψαν προσωρινά όλη την κυκλοφορία των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή.

Οι Χούτι έχουν στοχοποιήσει σποραδικά πλοία στην περιοχή, αλλά οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Χρησιμοποίησαν drones και πυραύλους κατά πλοίων για να επιτεθούν σε πλοία και σε μία περίπτωση χρησιμοποίησαν ελικόπτερο για να καταλάβουν ένα πλοίο ιδιοκτησίας Ισραήλ και το πλήρωμά του, ανέφερε το AP.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου