Τις «προκλήσεις ασφάλειας και διαχείρισης της μετανάστευσης» συζητάει σε Ελλάδα και Κύπρο η Ιλβα Γιόχανσον

Ιλβα Γιόχανσον, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σχεδίου Δράσης ΕΕ, Διαδρομή Ανατολικής Μεσογείου, Ελλάδα, Κύπρος,

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η επίσκεψη βασίζεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τη Διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, με σκοπό την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με βασικές χώρες καταγωγής και διέλευσης κατά μήκος της διαδρομής, σε πλήρη συντονισμό με τα κράτη μέλη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Την Ελλάδα και την Κύπρο επισκέπτεται η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον από τις 7 ως τις 9 Ιανουαρίου, για συζητήσεις σχετικά με τις «προκλήσεις ασφάλειας και διαχείρισης της μετανάστευσης».

«Η επίσκεψη βασίζεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τη Διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, με σκοπό την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με βασικές χώρες καταγωγής και διέλευσης κατά μήκος της διαδρομής, σε πλήρη συντονισμό με τα κράτη μέλη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Επίτροπος συνάντησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον υπουργό Επικρατείας.

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης», την οποία διοργάνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ θα έχει επαφές με την ελληνική ομάδα εργασίας για την ένταξη και με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Στην Κύπρο, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και με την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας. Θα συναντηθεί επίσης με ενδιαφερόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου και θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης «Ζήνων» και το Κέντρο Υποδοχής «Πουρνάρα».

Σημειώνεται επίσης ότι η ΕΕ συνεχίζει να παρέχει οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων, μεταξύ άλλων και μέσω στήριξης από τους οργανισμούς της ΕΕ Frontex, Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, Europol.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr