«Μέχρι το λαιμό» η κυβέρνηση στα ολέθρια ευρωατλαντικά σχέδια!

ΝΑΤΟ, Γιώργος Γεραπετρίτης, πόλεμος Ουκρανίας, εξοπλισμοί,

     Ο έλληνας ΥΠΕΞ, Γ. Γεραπετρίτης στην παρέμβασή του, εστιάζοντας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι ανησυχούν «ιδιαίτερα για την τρέχουσα κατάσταση», εξ ου και «πρέπει να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ παίζει η ελληνική κυβέρνηση, βαθαίνοντας την εμπλοκή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, φτάνοντας χτες στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, τόνισε πόσο «ιδιαίτερα σημαντική» ήταν η χτεσινή μέρα, καταρχάς για την 75η επέτειο ίδρυσης της λυκοσυμμαχίας, «μιας συμμαχίας που διαχρονικά έχει συμβάλει θετικά στην ασφάλεια και την εδραίωση της ειρήνης και της ευημερίας παγκοσμίως», όπως ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, «σβήνοντας» τις δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και λοιπά «καλά» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, και επιπλέον επειδή χτες γιόρτασαν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την προσχώρηση της Σουηδίας.

Ο Γεραπετρίτης θύμισε σχετικά ότι η κυβέρνηση «υποστήριξε την προσχώρηση» της Σουηδίας «εξαρχής». Επίσης, έβαλε θέμα, καθώς «το ΝΑΤΟ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο», «να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση» με την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη «διατλαντική συνεργασία» «υψίστης σημασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο έβαλε στόχο «να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη Νότια Γειτονία», «να δούμε πώς θα εξελιχθούν η κατάσταση στη Γάζα και, κυρίως, οι τάσεις διάχυσης στη Συρία, στον Λίβανο και την Ερυθρά Θάλασσα», ενώ έβαλαν και βάζουν πλάτη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παραπέρα, εστιάζοντας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι ανησυχούν «ιδιαίτερα για την τρέχουσα κατάσταση», εξ ου και «πρέπει να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Συνεχίζεται η ένοχη σιωπή για τα όπλα φωσφόρου



«Βιώσιμοι» τρόποι που βρωμοκοπάνε θάνατο. Διόλου τυχαία, ο Γεραπετρίτης έφτασε στις Βρυξέλλες έχοντας στις αποσκευές του την απόφαση που πάρθηκε προχτές στη Βουλή, σε κλειστή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, για αποστολή νέων παρτίδων οπλισμού και πυρομαχικών στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Μάλιστα, με την ένοχη σιωπή των άλλων αστικών κομμάτων και μορφωμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, «Νέα Αριστερά», «Σπαρτιάτες», Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας), η ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο αποφασίζοντας να στείλει στην Ουκρανία έως και βλήματα με απαγορευμένο λευκό φώσφορο, καθιστώντας την Ελλάδα εν δυνάμει συνεργό στην τέλεση εγκλημάτων πολέμου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των πυρομαχικών που, επισήμως, πωλούνται στην Τσεχία (η οποία τα προωθεί κατόπιν στο Κίεβο) περιλαμβάνονται και 38.521 φυσίγγια καπνού λευκού φωσφόρου από αμερικανικά άρματα μάχης (Μ48Α5), τύπου M313, διαμετρήματος 90 χιλιοστών και 500 βλήματα 105 χιλιοστών από γαλλικά άρματα μάχης ΑΜΧ30. Αρματα που, σημειωτέον, δεν διαθέτουν ούτε η Τσεχία ούτε η Ουκρανία, επομένως είναι δεδομένο ότι τα πυρομαχικά θα πάνε για «άλλη χρήση». Αλλωστε, και οι «πέτρες» ξέρουν τις δυνατότητες τροποποίησης της χρήσης πυρομαχικών, κάτι που γίνεται γενικευμένα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο λευκός φώσφορος, η χημική ουσία που εμπεριέχεται στα βλήματα που πουλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Οπλών, θεωρείται εμπρηστικό όπλο.

Δεν ορίζεται ως χημικό όπλο μόνο και μόνο επειδή η φονικότητά του προέρχεται κυρίως από τη θερμότητά του και όχι από την τοξικότητά του. Ωστόσο αυτή η διάκριση δεν κάνει καμία διαφορά όταν έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα: Τα υπολείμματά του προσκολλώνται στο δέρμα και προκαλούν σοβαρά εγκαύματα μέχρι το κόκαλο, με αποτέλεσμα να επιφέρουν τον θάνατο ή να προκαλούν στους επιζήσαντες επώδυνες πληγές, να βλέπουν κυριολεκτικά τις σάρκες τους να καίγονται.

Το προαναφερόμενο πρωτόκολλο μάλιστα απαγορεύει τη χρήση όπλων που περιέχουν λευκό φώσφορο εναντίον στρατιωτικών στόχων που βρίσκονται μεταξύ αμάχων. Ωστόσο ποιος το διασφαλίζει αυτό σε ένα πεδίο μάχης και πόσο μετράει στην πραγματικά άθλια απόφαση της πώλησης από την ελληνική κυβέρνηση;

Αυτό το «εργαλείο» θανάτου στέλνει η κυβέρνηση, κατ' απαίτηση των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, στην κυβέρνηση Ζελένσκι, και με τη συνενοχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλου και λοιπών παραστατών τους.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση στέλνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες και πιο αναβαθμισμένα και επικίνδυνα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στην πρώτη γραμμή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, βάζοντας ακόμα παραμέσα τον λαό στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, με συνέπειες και για την ελληνική Αμυνα και Αποτροπή.

Αλλωστε, πέρα από τις δικαιολογίες ότι είναι όπλα «απαξιωμένα ή μη επιχειρησιακώς αναγκαία» ή πυρομαχικά που αφορούν οπλικά συστήματα τα οποία έχουν αποσυρθεί από την υπηρεσία, επομένως είναι άχρηστα, παραχωρούνται και πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται από οπλικά συστήματα εν υπηρεσία. Π.χ. παραχωρούνται πυρομαχικά διαμετρήματος 203 χλσ. που χρησιμοποιούνται από τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M110-Α2. Το ίδιο ισχύει για υπό παραχώρηση πυρομαχικά διαμετρήματος 155 χλσ. που χρησιμοποιούν τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α2-Α5 και PzH 2000GR και τα ρυμουλκούμενα Μ114-Α1. Ισχύει επίσης και για τα υπό παραχώρηση πυρομαχικά διαμετρήματος 105 χλσ. που χρησιμοποιούνται από ρυμουλκούμενα πυροβόλα του ίδιου διαμετρήματος που διατηρεί σε υπηρεσία ο Ελληνικός Στρατός (τα Μ101Α1 και τα M56 PACK).

Το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται ως απόθεμα ό,τι κι αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τη «συνεισφορά» της στον ευρωατλαντικό καταμερισμό. Ως προς αυτό, θυμίζουμε ότι με βάση στοιχεία που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, οι Αμερικανοί έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα «δωρεές» σε στρατιωτικό υλικό αξίας 60 εκατ. δολαρίων, ως αντιστάθμισμα των παροχών από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προς την κυβέρνηση Ζελένσκι (σε όπλα, μέσα, πυρομαχικά), ενώ - πάντα κατά τους Αμερικανούς - υπάρχει περιθώριο για ακόμη 200 εκατ. δολάρια, εφόσον γίνουν και άλλες τέτοιες αποστολές προς το Κίεβο.

Στο μεταξύ, υλοποιώντας κατά γράμμα τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με την επωνυμία «Onyx Dive», μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και βομβαρδιστικού αεροσκάφους Β-1Β από την 9th Expeditionary Bomber Squadron, της US European Command (USEUCOM), εντός του FIR Αθηνών.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης, σε αποστολή συνοδείας του αμερικανικού βομβαρδιστικού, ενώ παράλληλα εκτελέστηκε άσκηση Αμυντικών και Επιθετικών Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Χτες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δ. Χούπης, μετέβη στη Λάρισα όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε την έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ), όπου και η διοίκηση της επιχείρησης «EUNAVFOR ASPIDES» στην Ερυθρά Θάλασσα. Ενημερώθηκε άλλωστε για τις εξελίξεις στην περιοχή όπου έχει σταλεί η φρεγάτα «Ύδρα», με το πλήρωμα να διακινδυνεύει για τα συμφέροντα εφοπλιστών και επιχειρηματικών ομίλων.
πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου