Κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΒ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κατάληψη έκαναν μέλη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα. Η ομάδα του ΠΑΜΕ είχε αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις.


«Ο ΣΕΒ απαιτεί απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Απαιτούν οι βιομήχανοι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όσο θέλουν, όπου θέλουν, όταν θέλουν, όπως θέλουν». Αυτά δήλωσε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατηγορώντας τον Σύνδεσμο και την κυβέρνηση για επιβολή όχι φθηνής αλλά «τζάμπα» δουλειάς για τους εργαζομένους.

«Και τώρα στην περίοδο της κρίσης, μονοπώλια και πολυεθνικές κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της εργατικής τάξης. Επιδιώκουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας».

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις των συνδικάτων και των ομοσπονδιών, τα οποία απαντούν στις αλλαγές με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με αποκορύφωμα την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου