Πάρτε τολμηρά μέτρα τώρα για την οικοδομή

ΟΤΑΝ η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, η διακυβέρνηση της χώρας σε χαλεπούς καιρούς απαιτεί τις ίδιες αρετές. Και αν για την αρετή δεν έχουμε στοιχεία να προσάψουμε κάτι στην κυβέρνηση, για την τόλμη τα πράγματα είναι διαφορετικά.
 
 
ΕΝΩ την είδαμε να προχωρεί με τόλμη στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στον περιορισμό κεκτημένων των εργαζομένων, στη φαλκίδευση κοινωνικών δικαιωμάτων, δεν φάνηκε το ίδιο τολμηρή στην αντιμετώπιση των φοροφυγάδων, των λαθρεμπόρων, των κλεφτών του δημοσίου χρήματος, των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΛΛΑ και σε άλλες αποφάσεις δεν δείχνει την απαραίτητη τόλμη που απαιτούν οι συνθήκες και υποτάσσεται σε αιτιάσεις ψευτοηθικού ή ιδεολογικού τύπου.

ΤΟ ΠΙΟ χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα είναι η αναστολή του «πόθεν έσχες» για πρώτη κατοικία για δύο χρόνια. Και ενώ προχωρεί στην περαίωση (μία κατ' εξοχήν χαριστική ρύθμιση στους φοροφυγάδες), ενώ ουσιαστικά δίνει αμνηστία στα κεφάλαια που θα επαναπατριστούν (πολύ σωστά από τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από κεφάλαια), υιοθετεί ένα μεσοβέζικο και μερικώς αποτελεσματικό μέτρο για την οικοδομή.

ΘΑ μπορούσε κανείς να κατανοήσει την ατολμία αν στόχος ήταν να διευκολυνθούν νεαρά ζευγάρια. Ομως, από τη στιγμή που κεντρική επιδίωξη είναι η αναθέρμανση της οικονομίας και η ανάπτυξη δεν χωρούν ημίμετρα.

ΤΟΛΜΙΡΑ να επεκταθεί το μέτρο σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, γιατί όσα περισσότερα χρήματα διατεθούν στην οικοδομή τόσο πιο γρήγορα θα αναθερμανθεί η οικονομία.
ΕΘΝΟΣonline

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου