Μαζική η συμμετοχή στη χθεσινή απεργία

ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ της τάξεως 80 - 90%, έφτασε η συμμετοχή των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα το χθεσινό κλείσιμο των καταστημάτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Η ΕΣΕΕ εκφράζει με ανακοίνωσή της την ικανοποίησή της για τη δυναμική συμμετοχή του εμπορίου στο τριήμερο κινητοποιήσεων 21 με 23 Φεβρουαρίου 2011, με αποκορύφωμα το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ενημέρωση που υπάρχει, από τους 273 εμπορικούς συλλόγους και τις 13 ομοσπονδίες της ΕΣΕΕ σε όλη τη χώρα, φαίνεται ότι σε τουριστικές περιοχές όπως το Ρέθυμνο και το Λουτράκι αλλά και σε περιοχές όπως είναι ο νομός Ηλείας το ποσοστό συμμετοχής ήταν σχετικά χαμηλότερο, περίπου στο 85%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της συνομοσπονδίας, αλλά σε όλη τη χώρα η πλειοψηφία των καταστημάτων κατέβασε ρολά και κυρίως η συμμετοχή ήταν 100% όπως προκύπτει από σχετική ενημέρωση της ΕΣΕΕ στις πόλεις Χανιά, Αίγιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Πάτρα, Βόλος και Λάρισα έφτασε στο 95% στη Ρόδο, τη Λαμία, τον Πύργο, το Ναύπλιο και την Αμαλιάδα και στο 90% όπως ήταν τα καταστήματα στο Κίατο, την Κόρινθο, την Καρδίτσα, το Ηράκλειο και τη Σπάρτη.

ΧΘΕΣ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ υπόμνημα προτάσεων - θέσεων του ελληνικού εμπορίου σε δημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και τοπικούς βουλευτές στο οποίο σημειώνεται ότι εμπορικός κόσμος αντιδρά ''σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε πρωτοφανή δυσπραγία''.

Η ΕΣΕΕ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει τα αιτήματα του ελληνικού εμπορίου μέσα και στην επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Αλ. Παπαρήγα: Δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα

«Ένα είναι το μήνυμα: Δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα για τους λαούς όταν αυτοί το θέλουν», δήλωσε χθες, δίνοντας το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΑΛ. Τσίπρας: Το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι ισχυρό

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πήρε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 23ης Φλεβάρη, απ' όπου δήλωσε τα εξής:
Η μαζική και ενωτική παρουσία του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων, των νέων, των συνταξιούχων, στις μεγάλες πόλεις, απ' άκρο σ' άκρο της Ελλάδας, δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση: Δεν νομιμοποιείται πια να προχωρά σε πολιτικές ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Το μήνυμα είναι ισχυρό. Είναι μήνυμα απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας, από το μνημόνιο που απαιτεί διαρκείς θυσίες, δίχως αντίκρισμα για τον ελληνικό λαό.
πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου