Τζορτζ Σόρος: Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη μείωση των χρεών

Ο ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Τζορτζ Σόρος μιλώντας στην 47η Διάσκεψη του Μονάχου επισήμανε ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και πρέπει η ΕΕ να διορθώσει λάθη στους υπό διαμόρφωση μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σόρος είπε ότι τα σημερινά δεδομένα οδηγούν στην «Ευρώπη των δύο ταχυτήτων: την Ευρώπη των πλεονασματικών χωρών που θα προχωρά και την Ευρώπη των ελλειμματικών χωρών που θα καταρρεύσουν υπό το βάρος των χρεών τους».

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ θα επιδεινωθεί είπε ο κ. Σόρος και το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη μείωση των σημερινών χρεών, παρά το γεγονός ότι στο μόνιμο μηχανισμό κρίσεων από το 2013 συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιώτες επενδυτές στο κόστος ενδεχόμενης πτώχευσης. Για το λόγο αυτό ο μεγαλοεπενδυτής προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις των αγορών που θα δοκιμάσουν τις αντιστάσεις στην αναδιάρθρωση χρεών».

Ο κ. Σόρος θεωρεί επιβεβλημένη την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου ώστε να είναι σε θέση όχι μόνον να χορηγεί πιστώσεις, αλλά να διευρυνθούν τα ίδια κεφάλαια που έχει στη διάθεσή του και για την αγορά ομολόγων σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.
πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου