"Τιμήθηκε" στη βουλή η ... Πρωταπριλιά!

ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ τους διασταύρωσαν σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη συζήτηση στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» της επίκαιρης ερώτησης του κ. Σαμαρά για την ακρίβεια και την ύφεση στην αγορά.

«Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μπαίνουν οι βάσεις, ώστε το 2011 η χώρα να βγει από την ύφεση. «Κάνουμε έναν μαραθώνιο. Θα αντέξουμε, θα τον κερδίσουμε, έχουμε τα πρώτα σημάδια» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού -η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής πολιτικής σας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επετέθη στη ΝΔ για τη στάση της, κατηγορώντας την ότι ενώ κάνει κριτική για την κατάσταση στην αγορά, όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο «λέει πάντα όχι».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε, επίσης, ότι «ο δείκτης οικονομικού κλίματος και οι προσδοκίες σε κάποιους τομείς της οικονομίας -τη μεταποίηση και το εμπόριο- έχουν αρχίσει να βελτιώνονται κι εξέφρασε την ελπίδα της κυβέρνησης για μια καλύτερη χρονιά εφέτος στον τομέα του τουρισμού.

«Κάνουμε έναν μαραθώνιο, αλλά θα αντέξουμε και θα κερδίσουμε, διότι είμαστε αποφασισμένοι, μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μέσα από αυτή την κρίση, αυτή την κρίση να την κάνουμε ευκαιρία για βαθιές τομές και αλλαγές, που θα μας πάνε σε μία βιώσιμη οικονομία. Πράγματι είναι δύσκολες οι εποχές, αλλά φαίνονται τα πρώτα σημάδια. Θα συνεχίσουμε και θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Είπαμε να τιμήσετε την Πρωταπριλιά»

«Είπαμε να τιμήσετε την Πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι...» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του προς τον κ. Παπανδρέου ότι «σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου