Βάσω Παπανδρέου: "Θα νομιμοποιήσουμε και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος;" - Σφοδρές αντιδράσεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ και σε μεγάλη ένταση διεξήχθη η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον τζόγο. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με προεξάρχοντες τη Βάσω Παπανδρέου και τον Κώστα Γείτωνα ζήτησαν από τον Γ. Παπακωνσνταντίνου να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς παιγχνίων.
 Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι τον έλεγχο πρέπει να τον έχει ο ΟΠΑΠ και τάσσονται κατά της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού σε ιδιώτη.

ΣΥΣΣΩΜΟΙ οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Το θέμα αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Φλωρίδη, οι βουλευτές ζητούν λόγο στη διαβούλευση και όχι "χαλινάρι" στην ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο αντιδρούν στα νέα πρόσθετα μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση καθώς δεν πιάνει τους στόχους του πρϋπολογισμού.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ασκούν έμμεση πίεση στον πρωθυπουργό να αντιδράσεις στις απαιτήσεις της τρόικα και να εξαγγείλει άμεσα πακέτο κοινωνικών παροχών ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο στην κοινωνία.

Η Βάσω Παπανδρέου το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», το εν λόγο νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης σε ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων. Στις αιτιάσεις των συναδέλφων του απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου