Σε δικαστήριο στο Μανχάταν ο Στρος Καν

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ενημέρωσε ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επανέλαβε και σήμερα ότι ο «monsieur» ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία και πως ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις.

Ο δικαστής πιθανότατα θα ζητήσει την παράταση της κράτησης του Στρος Καν μετά την απαγγελία των κατηγοριών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει γενετικό υλικό που τον ενοχοποιεί. Τις τελευταίες ώρες για κάποιο παράξενο λόγο το θέμα με το σκάνδαλο του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ έχει εξαφανιστεί από τα αμερικανικά δελτία ειδήσεων.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, "είναι μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και δεν θα φύγει απο εκεί πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες επιβιβάστηκε σε περιπολικό, το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Όπως είναι γνωστό ο Στρος Καν,  συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού εναντίον καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, δεν έκανε καμιά δήλωση στους δεκάδες δημοσιογράφους