ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Εξοντωτική για τους ανέργους η μείωση του επιδόματος ανεργίας κατά 22%».

Συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 9 Μαρτίου '12, η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλη Κριτσωτάκη με θέμα: «Εξοντωτική για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους η μείωση του επιδόματος ανεργίας κατά 22%».
Με ψέμαατα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζει την πολιτική εξαθλίωσης Ανέργων- Συνταξιούχων- Εργαζόμενων.

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης επεσήμανε ότι οι διαβεβαιώσεις του κ. Κουτρουμάνη ότι η απόφασή για μείωση του βασικού μισθού κατά 22% δεν θα επηρέαζε το επίδομα ανεργίας και τα άλλα επιδόματα. αποδείχθηκαν ψεύτικες και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προχώρησε στην εξοντωτική, κοινωνικά ανάλγητη και απόλυτα ταξική απόφασή της να πετσοκόψει τα έτσι κι αλλιώς χαμηλά επιδόματα ανεργίας κατά 22%.

Ο ‘‘υπουργός Εργασίας’’ δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.
Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης επεσήμανε επίσης ότι η περικοπή κατά 22% αφορά και στα εποχικά επιδόματα, με ολέθρια αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό, τους οικοδόμους, τους αναπληρωτές καθηγητές και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο ‘‘υπουργός Εργασίας’’ δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.
Ακόμη και στο ότι στην Κρήτη όλοι απορούν (σήμερα είναι πρωτοσέλιδο) για τις διαφορές των στοιχείων ΟΑΕΔ - ΕΛΣΤΑΤ και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και που εμφανίζουν ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2011 19,4%, τον Δεκέμβριο 2011 17,7% και τον Ιανουάριο 2012 20,78%, ο υπουργός δεν έδωσε καμία εξήγηση!

Στην ερώτηση δε του Μιχάλη Κριτσωτάκη τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και πάλι ο ‘‘υπουργός Εργασίας’’ δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.

Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την επίσημη ανεργία να καλπάζει σε πρωτόγνωρα για την Ελλάδα ποσοστά - 21% η ανεργία τον Δεκέμβρη 2011 (1.033.000 άτομα), με άνεργους το 51% των νέων μέχρι τα 24 και τους μισούς ανέργους πάνω από 1 χρόνο στην ανεργία -
δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση, δεν έχουν καμία πρόταση για τους ανέργους.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέφερε ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα καταθέσει «ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ", στην οποία, ενδεικτικά, θα συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα μέτρα:
  1. Βασικό επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου εγγυημένου μισθού
  2. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων και των οικογενειών τους
  3. Φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις των ανέργων
  4. Αναστολή της καταβολής των δόσεων στεγαστικών δανείων για πρώτη κύρια κατοικία, καθώς και άλλων δανείων που έχει συνάψει ο άνεργος
  5. Απαγόρευση πλειστηριασμού και κατάσχεσης για την πρώτη κατοικία, που ανήκει κατά κυριότητα στον άνεργο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας
  6. Πρόσβαση όλων των ανέργων αλλά και ειδικότερα των μακροχρόνια ανέργων στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και στα δημόσια αγαθά.
  7. Απαγόρευση της διακοπή παροχής νερού, σταθερού τηλεφώνου και ηλεκτρικής ενέργειας στους ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου