«Ζάπειο ΙΙΙ» το επικαιροποιημένο σχέδιο Σαμαρά για την οικονομία

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ βαρύτητα δίνουν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του στην σημερινή ομιλία, την οποία το Real.gr θα μεταδώσει ζωντανά από το Ζάππειο στις 11:30.

Στην Συγγρού εκτιμούν ότι η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για έξοδο της χώρας από την κρίση μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στο γαλάζιο στρατόπεδο δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κοστολογημένο πρόγραμμα.

«Θα πει πότε ακριβώς θα εφαρμόσει την κάθε του πρόταση, πόσο θα στοιχίσει και από που θα βρει τα λεφτά. Εμείς δεν θα πούμε “λεφτά υπάρχουν”. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για το που θα βρεθούν οι πόροι» είπε συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ στο Real.gr.

Οι τρεις υποσχέσεις του Σαμαρά:
  • Ενίσχυση των κατώτατων συντάξεων, 
  • Αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων και,
  • Το Εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους.
Οικονομικοί πόροι: ΕΣΠΑ, περαιτέρω μείωση της δημόσιας σπατάλης, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ρευστότητα των τραπεζών, ιδιωτικοποιήσεις.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ θα αναφερθεί στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν άμεσα στο φορολογικό σύστημα. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί πως θα καταργήσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ και θα δημιουργήσει ένα ενιαίο φόρο, όπως το ΕΤΑΚ. Επίσης θα προχωρήσει στην μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου, αλλά και την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις.

Κύριος άξονας της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ και εκεί θα επικεντρωθεί θα είναι τα μέτρα ανάπτυξης τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στην Θήβα το Σάββατο το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού. Σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Αμαρουσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου