Συνεχίζει σήμερα τις διαβουλεύσεις ο Κ. Παπούλιας με Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη - Δεν συμμετέχει ο Α. Τσίπρας

ΟΙ ΔΑΙΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεχίζονται σήμερα στις 19.30.

Ο κ. Παπούλιας θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ενώ φέρεται ότι δεν θα συμμετέχει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Χθες ολολκηρώθηκε και ο κύκλος συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα υπόλοιπα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης τον Πάνο Καμμένο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, την Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ και των Φώτη Κουβέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις τα πρακτικά από τις συναντήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας.

Πάνος Καμμένος: Επτά οι όροι για συμμετοχή μας σε οικουμενική κυβέρνηση

ΥΠΑΡΧΕΙ ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Καμμένος διατύπωσε δέσμη επτά προτάσεων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μεταξύ των προτάσεων του είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η συγκρότηση επιτροπής λογιστικής ελέγχου των δανείων που συνήφθησαν από το 1974, ομόφωνη δέσμευση των κομμάτων για αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών και διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε το αίτημα του για ενημέρωση σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της πρωινής συνάντησης του Προέδρου με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς και το κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Αλέκα Παπαρήγα: Οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού

ΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν ανευθυνότητα των κομμάτων, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα μετά την 35λεπτη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στηλιτεύοντας τη στάση των ηγεσιών που δεν θέτουν όλα τα ζητήματα διακυβέρνησης, τα οποία, εκ των πραγμάτων, θα απασχολήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο λαός έχει μια ευκαιρία στα χέρια του, να αναδείξει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, η οποία ανακοίνωσε ότι το κόμμα της, σε αυτή ή στην επόμενη Βουλή, θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, ώστε να πάρουν όλα τα κόμματα θέση.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προσωπικότητα με κύρος

ΠΡΟΤΑΣΗ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προσωπικότητα με κύρος, την οποία δεν κατονόμασε, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, εξέφρασε στον Πρόεδρο την αγωνία του για την ακυβερνησία, αλλά πρόσθεσε πως η Χρυσή Αυγή δεν θα στηρίξει ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε με ψήφο ανοχής οποιασδήποτε κυβέρνησης, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου.

Τάχθηκε επίσης υπέρ του λογιστικού ελέγχου του χρέους, ζήτησε να ασκηθεί veto στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την είσοδο στη Συμμαχία της πΔΓΜ, ενώ είπε ακόμη ότι έθεσε και το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

Φώτης Κουβέλης Η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.

Η οικουμενική κυβέρνηση είπε ο κ.Κουβέλης θα πρέπει να εκφράζεται από τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και της αποδέσμευσης της χώρας από το μνημόνιο. Η οικουμενική κυβέρνηση, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να αποτελείται από τα κόμματα, όπως εκφράστηκε η ετυμηγορία του λαού στις εκλογές, δηλαδή από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και όποια άλλη πολιτική δύναμη συμφωνεί με αυτές τις δύο βασικές προϋποθέσεις.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας του ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και αναφέρθηκε στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει ή να δώσει ψήφο ανοχής .

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου