Στουρνάρας: «Τώρα δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από την τρόικα»

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα από την τρόικα φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους Financial Times.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας βρίσκεται εκτός πορείας, σημειώνοντας ότι πρώτα πρέπει να το επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο και μετά να συζητήσουμε για αλλαγές με την τρόικα.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ».

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Στουρνάρας είχε την πρώτη του επαφή με την τρόικα, η οποία τον προειδοποίησε για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει στο Eurogroup της Δευτέρας, λέγοντας χαριτολογώντας ότι «δεν θα περάσεις καλά». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «η τρόικα ενημερώθηκε για τα στοιχεία και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις και κάπου είναι εντός».

Η τρόικα, την οποία, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
( Hide )
  1. Νικος ο Βουλγαρος06 Ιουλίου, 2012 18:54

    Αυτα γιατι δεν τα ειπες προεκλογικα ρε καραγκιοζη ???
    Αν περιμενω απαντηση ειμαι πολυ αφελης , αλλα δεν περιμενω απο τους πολιτικους , περιμενω απο τους ψηφοφορους ΣΑχλαΜΑΡΑ - Βαζελινο - Κουβα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή