Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ με χημικά και συλλήψεις!

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο εδώ και μήνες ήταν υπό κατάληψη, έγινε στις 4.20 σήμερα τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, αστυνομικοί των ΜΑΤ και από άλλες υπηρεσίες, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν στην κυριολεξία το κτίριο και ζήτησαν απ΄όσους ήταν μέσα ν΄αποχωρήσουν.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τον κόσμο, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ εκ των οποίων αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου, ενώ δύο μπήκαν μέσα στο κτίριο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν.

Η επιχείρηση έγινε προκειμένου να μπορέσει να εκπέμψει από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής η Δημόσια Τηλεόραση.

Από τον χώρο προσήχθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για συλλήψεις η προσαγωγές, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

Παράλληλα, τόσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όσο και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Και τα δύο ρεύματα της οδού Μεσογείων είναι κλειστά.

Σημειωτέον ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που νομιμοποιεί τα τηλεοπτικά κανάλια. TΥΧΑΙΟ;;;