Μαρίν Λεπέν: «Πώς να βελτιώσουμε την ΕΕ; Αρχικά καταστρέφοντάς την»

Την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ευχήθηκε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, καλώντας τους Γάλλους να «συμμετάσχουν σε αυτό, αν είναι δυνατό».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr, η Λεπέν μιλώντας σε αγγλοσάξονες δημοσιογράφους δήλωσε «Πώς να βελτιώσουμε την ΕΕ; Αρχικά καταστρέφοντάς την». Συνεχίζοντας είπε «πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να υποστεί μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε η Λεπέν η οποία επιθυμεί το Εθνικό Μέτωπο να αναδειχθεί «πρώτο κόμμα στη Γαλλία» στις φετινές ευρωεκλογές.

«Πρέπει να αναμένουμε όλα αυτά να διαλυθούν, να συμβάλουμε σε αυτό αν είναι δυνατόν, ώστε να αναδυθεί η ιδέα μιας Ευρώπης ελεύθερων κρατών, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στο μυαλό του στρατηγού Ντε Γκολ», υπογράμμισε η γαλλίδα πολιτικός.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, «προφανώς αυτό περνά από τη διάλυση της μεγάλης πλειονότητας των υπαρχουσών δομών της ΕΕ». «Δεν αναμένω παρά ένα πράγμα από το ευρωπαϊκό σύστημα, να εκραγεί», σημείωσε.

«Ο ρόλος που θα διαδραματίσουμε εμείς, οι πατριώτες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, θα είναι κυρίως να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα επέκταση, κάθε περαιτέρω επέκταση αυτής της ευρωπαϊκής ομοσπονδιακής ένωσης», προειδοποίησε η Λεπέν.