Για τη Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να έχει επαφές για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, στη ρωσική πρωτεύουσα ο υπουργός θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Στόρτσακ, με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, αλλά και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το 24ωρο ταξίδι αστραπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη επικεντρώνεται σε επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ για συμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS με αρχικό κεφάλαιο συμμετοχής  300 εκατ. euro και με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ για τον αγωγό Hellas Stream ως συνέχεια του Turkish Stream.

Το ταξίδι αυτό του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, πέρα από την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, μπορεί πιθανόν να εκληφθεί και ως έμμεση προειδοποίηση - απειλή προς “εταίρους-δανειστές” και “συμμάχους” για την γεωπολιτική στροφή της Ελλάδας εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για την χώρα μας σε G7 και Eurogroup.