Βέρνερ Φάιμαν: Μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα με αναβολή πληρωμών

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα τάσσεται εκ νέου ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, προτείνοντας την επιβολή πακέτου μέτρων με ορίζοντα 5ετίας και αναβολή των πληρωμών για το συγκεκριμένο διάστημα, με αυστηρούς όρους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα "Εστεραιχ", ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε πως ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες για να βρεθεί μαζί με τους Έλληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την "ομπρέλα προστασίας".

ΤΑΣΣΕΤΑΙ κατηγορηματικά ενάντια σε ενδεχόμενο Grexit, σημειώνει, ωστόσο, ότι "γι' αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα". Παρομοιάζει, μάλιστα, αυτή την κατάσταση όπως όταν κάποιος πνίγεται και “βοηθείται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό".

Ο κ. Φάιμαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα megatv.com, διευκρινίζει πως δεν εννοεί οι Έλληνες να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί η 5ετης αναβολή πληρωμών και στη συνέχεια “να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου