Τζάνετ Γέλεν: «Κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία σε περίπτωση μη συμφωνίας», λέει η πρόεδρος της FED

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ οικονομία αλλά και η παγκόσμια οικονομία διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες με μια περίοδο “αναταραχής”, εάν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία, προειδοποίησε σήμερα η Τζάνετ Γέλεν, η πρόεδρος της FED, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

“Εάν υποτεθεί ότι δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, προβλέπω μια ενδεχόμενη αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη και στις χρηματαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο”, ανέφερε η Γέλεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί “είναι πολύ περίπλοκη”, σχολίασε η Γέλεν, τονίζοντας πως ανησυχεί για τις συνέπειες που θα είχε ένα αδιέξοδο στην αμερικανική οικονομία.

Οι ΗΠΑ έχουν μεν “πολύ περιορισμένη” άμεση έκθεση στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το εμπόριο ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τις συνέπειες μιας σοβαρής κρίσης στην Ευρώπη, τόνισε ακόμη η πρόεδρος του αμερικανικού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος.

“Στο μέτρο που θα υπάρξουν επιπτώσεις για την οικονομία της ευρωζώνης (…) ή στις διεθνείς χρηματαγορές, θα υπάρξουν αναμφίβολα επακόλουθα και για τις ΗΠΑ, τα οποία θα επηρεάσουν τις προοπτικές μας”, εξήγησε η Γέλεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου