Το γερμανικο κανάλι ARD για την οικονομική κρίση της Ελλάδας (vid)

Γερμανικά media,

Η ΕΚΠΟΜΠΗ "Monitor" του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD παρουσίασε ένα οκτάλεπτο αφιέρωμα στην Ελλάδα και τα όσα διαδραματίστηκαν ως προς τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της, τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το δημοψήφισμα.
 
Τη στιγμή που στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απομυθοποίησης της ελληνικής τηλεόρασης και της αντικειμενικότητας των Ελλήνων δημοσιογράφων, στη Γερμανία συγκλονίζει το αφιέρωμα του γερμανικού καναλιού ARD, σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Όπως υπογραμμίζει στην εισαγωγή του ο Γερμανός δημοσιογράφος «Συμμορία του χάους, απατεώνες, ερασιτέχνες. Φαίνεται πως κορυφαίοι πολιτικοί και σχολιαστές δεν έχουν πλέον κανένα όριο στην κριτική που ασκούν σε μία κυβέρνηση που στην τελική εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό».

Το Γερμανικό κανάλι αναλύει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και διαλύει το μύθο των γενναιόδωρων ευρωπαίων και των πεισματάρηδων Ελλήνων, που δεν δέχονται να κατανοήσουν τι είναι καλό για τον εαυτό τους και θέτει το βασικό ερώτημα: Όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά για τα χρήματα ή για να ξεφορτωθούν μία κυβέρνηση που δεν θέλει να υποταχθεί στην υπαγόρευση της λιτότητας;

Ο δημοσιογράφος παρουσιάζει την άποψη των 18 χωρών, που ισχυρίζονται πως έκαναν πολλές θυσίες για να στηρίξουν την Ελλάδα, παρουσιάζοντας μία ιδιαιτέρως γενναιόδωρη πρόταση και δίνει απαντήσεις σε όλα τα βασικά ζητήματα μέσα από το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί ως τελεσίγραφο. Ειδική μνεία γίνεται στο υποτιθέμενο πακέτο βοηθείας ύψους 35 δις, στις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ, την κατάργηση της φοροαπαλλαγής στα νησιά, την κατάργηση των απαλλαγών στους αγρότες κλπ.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «πρόκειται για ψυχολογική ταπείνωση, η οποία στην οικονομική της βάση σήμαινε όχι απλώς τη διατήρηση των υφεσιακών μέτρων, αλλά την μετατροπή τους σε μέτρα υφεσιακά και άδικα. Αυτός ο συνδυασμός ήταν για την ελληνική κυβέρνηση μη αποδεκτός. Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης ήταν έτοιμοι για μεγάλες υποχωρήσεις. Παρ` όλα αυτά οι δανειστές παρέμειναν σκληροί». Σύμφωνα με την Γκεζίνε Σβαν «οι δανειστές θέλουν να εμποδίσουν την επιτυχία μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής. Γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται αν οι Ευρωπαίοι έχουν τη βούληση να είναι ανοικτοί σε άλλες επιλογές που αφορούν το χρέος ή αν θα επιβληθεί μία συγκεκριμένη πολιτική, αυτή της ανάπτυξης μέσα από τη λιτότητα, που για μένα δεν έχει λειτουργήσει πουθενά».

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου