Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε εποικοδομητικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες Ελλάδας-θεσμών

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα επιθυμούν να δουν οι ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου, όπως αναφέρεται, δήλωσε ότι αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο κ. Λιού τόνισε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν όπως όλα τα μέρη – συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ευρώπης και των θεσμών της και του ΔΝΤ – αρχίσουν τις συνομιλίες τους για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα, το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να προβεί σε δύσκολες δημοσιονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους εντός της Ευρωζώνης», είπε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του Υπουργείου σημείωσε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνει σε στενή επαφή τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου